Helpdesk nodig?
Bel: +31 55 599 88 88
Mail: service@tomra.nl
WhatsApp: 06 - 15 52 98 48
Emballage icoon

TOMRA INNAMECONCEPTEN

Naast de standaard oplossingen voor de inname van statiegeldproducten in de supermarkt, biedt TOMRA diverse innameconcepten voor de inname van verpakkingen zonder statiegeld. Deze worden opgezet in samenwerking met zeer uiteenlopende partijen, van commerciële organisaties tot gemeenten. Voorkom zwerfafval, stimuleer recycling.

Innameconcepten zijn gericht op het stimuleren van recycling door verpakkingen op ludieke wijze in te zamelen. Vaak ontvangt de gebruiker een beloning voor deelname.

De keuze voor een bepaald innameconcept is afhankelijk van de locatie, het verwachte innamevolume en de specifieke behoeften. Onze adviseurs helpen graag bij het bepalen van de juiste oplossing voor iedere situatie.

Flessen inleveren bij de ECO-Squad

VAN EEN LINEAIRE NAAR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Zwerfafval voorkomen

Door het aanbieden van een kleine beloning wordt tot 95% van de drankverpakkingen ingenomen.

Hoogwaardige recycling

Door drankverpakkingen bij de bron te scheiden zijn ze hoogwaardig – bottle-to-bottle te recyclen.

Verantwoord

Lever een bijdrage aan de overgang naar een circulaire economie door recycling te stimuleren.

INNAMECONCEPTEN

TOMRA biedt diverse innameconcepten voor de inname van (drank)verpakkingen zonder statiegeld. De onderstaande concepten worden het meest toegepast, maar er zijn vele andere varianten mogelijk.

ECO-SQUAD

EVENEMENTEN

De ECO-Squad is een aanhangwagen met vier emballage-automaten voor drankverpakkingen met en zonder statiegeld. De ECO-Squad is in te zetten tijdens evenementen. Vaak ontvangen gebruikers een beloning voor het inleveren van de statiegeldloze verpakkingen.

GREENUP

SCHOLEN EN SPORTCLUBS

De Greenup is een inname-concept voor PET-flesjes, blikjes en drankenkartons bij scholen en (sport)verenigingen. Gebruikers ontvangen een beloning voor het recyclen, bijvoorbeeld in de vorm van een spaarprogramma met diverse producten.

RECYCLING CENTER

GEMEENTEN EN ANDEREN

TOMRA's automaten zijn in te bouwen in een op maat gemaakte kiosk, bijvoorbeeld voor plaatsing op een parkeerterrein. Ze zijn voor inname van allerlei verpakkingen te gebruiken. Deelnemende consumenten ontvangen vaak een beloning voor hun recyclingactiviteiten.

MEER WETEN OVER INNAMECONCEPTEN

Meer weten over onze innameconcepten? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen graag bij het in kaart brengen van de persoonlijke behoeften en het bepalen van de juiste oplossing voor iedere situatie.