GREENUP: RECYCLING VOOR SCHOLEN EN (SPORT)VERENIGINGEN

De Greenup is een concept voor de inname van PET-flesjes en blikjes bij scholen en (sport)verenigingen. Zodra scholieren of clubleden een verpakking inleveren ontvangen zij een beloning, bijvoorbeeld in de vorm van spaarpunten.

Het uitgeven van een beloning zorgt ervoor dat tot 98% van de drankverpakkingen retour komt. Behalve het verminderen van afval binnen de school of club, draagt de automaat zodoende ook bij aan het terugdringen van zwerfafval. Alle drankverpakkingen die in de Greenup worden ingeleverd zijn bovendien geschikt voor 'closed loop'-recycling. Dit betekent dat je van een fles weer een nieuwe fles kunt maken.

H11 klein vrij

EDUCATIE & BELONINGEN

Vanwege de milieuvoordelen heeft de Greenup een grote educatieve waarde. Scholieren of clubleden leren op een praktische wijze kennismaken met recycling. De automaat beschikt over een groot touchscreen dat geschikt is voor leerdoeleinden. Zelfs het gebruik van social media wordt ondersteund, zodat recyclingactiviteiten gedeeld kunnen worden met anderen.

Hoewel in principe elk soort beloning te koppelen is aan de Greenup, is een spaarsysteem het meest populair. Hiermee krijgen leerlingen punten voor het inleveren van verpakkingen, die zij op een later moment weer kunnen inwisselen. Zo kunnen zij bepaalde aankopen doen of sparen voor korting op producten. De Greenup is in staat om gebruikers te herkennen en gespaarde punten te tonen.

DIT ZEGGEN SCHOLEN

De Greenup staat bij verschillende scholen en sportclubs geïnstalleerd. Dit is wat zij erover zeggen.

Almende logo

De Greenup helpt ons. Het zwerfafval is met 80% verminderd.

ALMENDE COLLEGE TE ULFT
Alfons Mullink, Directeur Bedrijfsvoering & Onderwijsprojecten
Nordwin logo

Voorheen moesten vrijwilligers de sloten rondom de scholen leeghalen. Dankzij de Greenup hoeft dat niet meer. Het concept stimuleert om zwerfafval op te ruimen.

NORDWIN COLLEGE TE HEERENVEEN
Bert Sietsma, Conciërge
Helen Parkhurst logo

Als school zijn wij veel bezig met milieu en duurzaamheid. Dit concept past goed bij de normen en waarden van onze groene school.

DALTONSCHOOL HELEN PARKHURST TE ALMERE
Robert Verboom, Conciërge

MEER WETEN OVER DE GREENUP?