KIOSK: EEN RECYCLING CENTER

TOMRA’s emballage-automaten zijn in te bouwen in een speciale kiosk die bijvoorbeeld geschikt is voor plaatsing op een parkeerterrein. De emballage-automaten kunnen gebruikt worden voor inname van de reguliere statiegeldflessen en kratten, maar inname van andere materialen is ook mogelijk. Creëer zo een eigen recycling center.

Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om de automaten in te zetten voor de inname van statiegeldloos materiaal zoals kleine plastic flesjes, blikjes, drankenkartons, shampooflessen en meer. Het is mogelijk om gebruikers een beloning te geven voor het inleveren, bijvoorbeeld met een kortingsbon voor boodschappen bij een nabijgelegen winkel.

Eglantier kiosk vrij

CASE: RECYCLING CENTER DE EGLANTIER IN APELDOORN

Bewoners van de wijk De Maten in Apeldoorn kunnen hun plastic recyclen in een speciale kunststoffen kiosk (Recycling Center) bij het winkelcentrum Eglantier. De machine is in 2009 al in gebruik genomen door wethouder Boddeke.

Een machine sorteert en versnippert het kunststof, dat vervolgens gerecycled wordt. De kiosk komt voort uit een proef die werd gehouden in de wijk Zevenhuizen. De aparte inzameling scheelde de bewoners zo'n vijf legingen van grijze containers per jaar. Apeldoorn is de eerste gemeente met een installatie die kunststofafval op deze manier verwerkt.

MEER WETEN OVER KIOSKEN?