Helpdesk nodig?
Bel: +31 55 599 88
Mail: service@tomra.nl
WhatsApp: 06 - 15 52 98 48

TOMRA KIOSK-OPLOSSINGEN

Kiosk Eglantier

Kiosk: creëer een recycling center

TOMRA’s emballage-automaten kunnen ingebouwd worden in een speciale kiosk, die bijvoorbeeld geschikt is voor plaatsing op een parkeerterrein. De emballage-automaten kunnen gebruikt worden voor inname van de reguliere statiegeldflessen en kratten, maar inname van andere materialen is ook mogelijk. Je kunt zo je eigen recycling center maken.

Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om de machines in te zetten voor de inname van statiegeldloos materiaal zoals kleine plastic flesjes, blikjes, drankenkartons, shampooflessen en meer. Eventueel kan ervoor gekozen worden om incentives uit te keren aan gebruikers die hun materiaal inleveren via de machines, zoals een korting op de boodschappen bij nabijgelegen supermarkten.

Case: Recycling Center Eglantier Apeldoorn

Bewoners van de wijk De Maten in Apeldoorn kunnen hun plastic recyclen in een speciale kunststoffen kiosk (Recycling Center) bij het winkelcentrum Eglantier. De machine is in 2009 in gebruik genomen door wethouder Boddeke.

Een machine sorteert en versnippert het kunststof, dat gerecycled wordt voor bijvoorbeeld tennisballen. De kiosk komt voort uit een proef die werd gehouden in de wijk Zevenhuizen. De aparte inzameling scheelde de bewoners zo'n vijf legingen van grijze containers per jaar. Apeldoorn is de eerste gemeente met een machine die kunststofafval op deze manier verwerkt.

MEER WETEN OVER KIOSK-OPLOSSINGEN?