Orwak POWER 3420 Graaf Food Ingredients

Graaf Food Ingredients uit Giessen zeer tevreden over balenpers

Graaf Food Ingredients B.V. in Giessen, onderdeel van Bredabest B.V., is een industrieel bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van noten: het droogroosteren, splitten, in stukjes hakken en het maken van pasta. Deze pindaproducten worden als halffabricaat verkocht aan de voedselverwerkende industrie in Europa. Graaf Food Ingredients heeft al 20 jaar ervaring met het verwerken en leveren van grondnoten.

Besparing van tijd en ruimte

Sinds kort maakt de moderne fabriek gebruik van een balenpers, de Orwak Power 3420. Door de snelheid van deze balenpers, de cyclustijd bedraagt namelijk maar 24 seconden, kunnen de medewerkers van Graaf Food Ingredients hun tijd productiever besteden dan voorheen. Door de Orwak wordt de ruimte die het afval in beslag neemt geminimaliseerd. Hierdoor blijft de fabriek dus altijd opgeruimd.

Hoofd technische dienst van Graaf Food Ingredients en Bredabest, Jan Sustronk, is erg tevreden over de Orwak. ‘Na aanschaf van de Orwak merkten we gelijk verschil. We maken in de fabriek veel gebruik van big bags. De lege big bags worden snel verwerkt in de balenpers. Onze container hoeft ook minder vaak geleegd te worden. Door de balenpers wordt het afval zo compact dat de container minder snel vol raakt. Het compacte afval zorgt ook voor een opgeruimde productieruimte.’ De balenpers bevalt Jan Sustronk zo goed dat hij nog een balenpers heeft besteld voor Bredabest in Raamsdonkveer. ‘De Orwak is ook zeer geschikt voor die locatie. Door alle voordelen van de Orwak krijg je een zeer acceptabel terugverdienmodel’.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.