Helpdesk nodig?
Bel: +31 55 599 88 88
Mail: service@tomra.nl
WhatsApp: 06 - 15 52 98 48
Orwak 3420 balenpers bij Jopen Brouwerij

Succesvolle proef met Orwak 3420 balenpers bij Jopen Brouwerij

Na een succesvolle proefperiode heeft Jopen Bierbrouwerij in Haarlem besloten om de Orwak 3420 balenpers permanent in gebruik te nemen. Jaap Dorhout, productieleider bij Jopen, is zeer tevreden over het minimaliseren van de afvalstromen van het karton, plastic en big bags. “Door het afval te compacteren blijft onze werkvloer keurig opgeruimd, waardoor er een prettige en veilige werkomgeving ontstaat. Er zijn nu ook veel minder containter legingen nodig waarmee we ook kosten besparen” zegt Jaap.

Het succes van Jopen Bier

Jopen Bier is één van de meest succesvolle brouwerijen in Nederland en dit bewijzen ze met de vele internationale prijzen die ze hebben gewonnen. Eind maart viel Jopen Bier opnieuw in de prijzen tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 en wonnen zij maar liefst zeven medailles. Er is een enorme stijging van afzet in zowel Nederland, als ver daarbuiten.

In 2010 produceerde Jopen 4.000 hectoliter bier, maar dit jaar gaan zij al richting de 30.000 hectoliter. Een enorme stijging binnen een paar jaar tijd. Jopen streeft ernaar om binnen de komende twee jaar naar 60.000 hectoliter te stijgen. “De ruimte is er in onze nieuwe brouwerij aan het Haarlemse bedrijventerrein in Waarderpolder, die in 2015 geopend is”, aldus algemeen directeur Michel Ordeman.

Op de foto is medewerker Max te zien terwijl hij de Orwak balenpers aanvult met karton om vervolgens een nieuwe baal te maken.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.