WK Voetbal 2018

Orwak balenpersen bij alle WK-stadions in Rusland

Na de grote openingsceremonie in Moskou op 14 juni, loopt het FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2018 momenteel in Rusland. Het kampioenschap is ongetwijfeld een belangrijk en spectaculair evenement dat wereldwijd een enorm publiek trekt en veel fans hebben het geluk om het uit de eerste hand te ervaren door één van de wedstrijden te bezoeken.
Milieu-impact van het WK
Orwak 3320 balenpers

Een Orwak balenpers

Rusland verwacht dat meer dan 1,5 miljoen buitenlandse toeristen het land zullen bezoeken tijdens het WK. Het heeft uiteraard veel positieve effecten, maar men kan de impact van een dergelijke evenement op het milieu niet negeren. De FIFA vestigt de aandacht op het milieu en heeft zelfs een campagne gelanceerd om het te beschermen.

Omgaan met afvalstromen

Orwak heeft zich actief bij de campagne betrokken en het idee gesteund. 64 wedstrijden worden in totaal gespeeld in 12 verschillende stadions in 11 steden, van St. Petersburg in het noorden tot Sochi in het zuiden. Orwak heeft, in samenwerking met de organisatoren, met succes Orwak balenpersen geïnstalleerd in alle 12 WK-stadions om effectief omgaan met de enorme afvalstromen.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.