Orwak bij Cornelis Vrolijk Jaczon

TOMRA levert balenpersen aan rederijen Cornelis Vrolijk & Jaczon

Rederij Cornelis Vrolijk & Jaczon (beide onderdeel van Cornelis Vrolijk Holding) hebben besloten tot de plaatsing van 19 Orwak afval- en balenpersen verspreid over tien verschillende visserijschepen. Materialen zoals karton, restafval, glas en blikjes kunnen zo efficiënt gecompacteerd en opgeslagen worden.

De schepen blijven soms wekenlang op zee, waardoor de ruimtebesparing die gerealiseerd wordt zeer waardevol is. De rederijen hechten bovendien grote waarde aan een veilige en aangename werkomgeving voor haar bemanning, waar hygiënisch afvalbeheer een belangrijk onderdeel van is.

Eerst een proefopstelling

“Wij waren heel tevreden over de proefopstelling die TOMRA ons aanbood. De uitkomst, gecombineerd met de prijs-kwaliteitverhouding van de persen heeft ons doen besluiten tot de investering over te gaan”, aldus dhr. Martin Fluit van Jaczon B.V.

Eén van de bijkomende redenen om afval- en balenpersen in te zetten was de mogelijkheid tot hoogwaardig hergebruik van de grondstoffen uit het afval. De rederijen streven voortdurend naar verdere verduurzaming en een grote maatschappelijke betrokkenheid, zowel regionaal als internationaal.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.