Orwak Power 3620 balenpers Honda

Vijf balenpersen bij Honda Italië voor efficiënt afvalmanagement

Vijf nieuwe Orwak Power 3620 balenpersen zorgen voor een positieve verandering van het afvalmanagement in de Honda fabriek in Italië. De motorfabriek van Honda in Atessa, Italië, heeft ervoor gekozen om met Orwak balenpersen aan de slag te gaan. Ze willen met deze persen het vele kartonafval compacteren.

Motoren voor heel Europa

De Honda fabriek in Italië produceert motoren voor heel Europa en heeft daarom een grote hoeveelheid aan kartonverpakkingen. Na een grondige, technische analyse en goed advies van Orwak distribiteur Empress 2000 srl besloot Honda’s management om vijf balenpersen aan te schaffen. Met deze balenpersen kan het volume van de verpakkingsmaterialen enorm worden verminderd. Honda was erg enthousiast over de balenpersen door de verschillende technische functies en het lage geluidsniveau.

Hoge perskracht

Door de perskracht van 52 ton is de Orwak 3620 balenpers in staat om versterkt karton te compacteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gecomprimeerd karton, geschikt voor transport over zee.

Maakt een groot verschil

Vergeleken met andere mogelijkheden is de Orwak 3620 compact van formaat waardoor de fabriekslogistiek verbetert, het niveau van veiligheid wordt vergroot en er een betere hygiëne ontstaat.

Uit de analyse van Honda blijkt dat ze binnen één jaar de investering terugverdienen. Door de Orwak 3620 balenpers wordt er namelijk bespaard op de logistiekkosten en arbeidskosten én ontvangen ze zelfs inkomsten door het verkopen van het gecompacteerd karton.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.