Tafel en rollenbaan

TOMRA ontwerpt, produceert en installeert verzameltafels en rollenbanen voor het afvoeren en opslaan van drankverpakkingen. Deze staan geïnstalleerd achter een ingebouwde emballage-automaat. Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, is elke installatie maatwerk.

Tafel en rollenbaan achter T9 emballage-automaat

Opstellingen

Flessenverzameltafel recht achter emballage-automaat

Verzameltafel recht

Verzameltafel

Verzameltafel voor opslag van de ingenomen flessen.

Rollenbaan

Rollenbaan voor transport en opslag van de ingenomen kratten.

Krattenrek

Krattenrek voor het uitsorteren van langzaamlopende bierflessen.

Verzameltafel haaks

Verzameltafel

Verzameltafel voor opslag van de ingenomen flessen.

Rollenbaan

Rollenbaan voor transport en opslag van ingenomen kratten.

Krattenrek

Krattenrek voor het uitsorteren van langzaamlopende bierflessen.

Flessenverzameltafel haaks rechts achter emballage-automaat
TOMRA Table Sorter

Table Sorter (optioneel)

De TOMRA Table Sorter maakt het mogelijk om flessen op de verzameltafel geautomatiseerd van elkaar te scheiden.

Besparing arbeidsuren

Het gebruik van de Table Sorter leidt tot een besparing op arbeidsuren.

Afname sorteerfouten

Het geautomatiseerd sorteren van flessen kan leiden tot een afname van verkeerde flessen in kratten als gevolg van menselijke fouten.

Backroom-uitbreidingen

TOMRA flessenlift achter emballage-automaat

Flessenlift

Een flessenlift sorteert ingenomen PET-flessen en blikjes én laat deze automatisch in een big bag belanden. De automaat telt de ingenomen flessen, waardoor altijd het juiste aantal in de big bag belandt. Optioneel kan er een volmelder geplaatst worden die een melding geeft zodra de big bag vervangen dient te worden. Onderzoeksbureau Jurjen de Vries deed onderzoek naar de flessenlift en concludeerde dat de inzet van een flessenlift leidt tot een besparing op arbeidsuren van gemiddeld 18%.

Opvoerband

De TOMRA opvoerband zorgt ervoor dat ingenomen PET-flessen en blikjes direct in een rolcontainer belanden. De emballage-automaat telt de ingenomen drankverpakkingen, waardoor altijd het juiste aantal in de big bag belandt. Het gebruik van een opvoerband leidt tot een afname van het benodigde sorteer- en schoonmaakwerk.

De opvoerband is geschikt voor één emballage-automaat. Indien er twee automaten naast elkaar staan geïnstalleerd, dan is het gebruik van een Z-conveyor noodzakelijk.

TOMRA opvoerband achter emballage-automaat
TOMRA combitransporteur achter emballage-automaat

Combitransporteur

De combitransporteur biedt een oplossing voor winkels die extra opslagcapaciteit voor kratten willen, maar weinig ruimte hebben. Door de combitransporteur kan er direct naast de huidige rollenbaan nog een baan worden aangelegd. Hierdoor ontstaat twee keer zoveel opslagruimte onder de flessentafel.

Door de ingebouwde sensor beginnen de transportbanden pas te draaien wanneer er een krat langs de sensor komt. De banden stoppen automatisch wanneer de krat gepasseerd is.

Service & digitale oplossingen

TOMRA Service

Ervaar gemoedsrust dankzij de TOMRA Service. Onze service-organisatie omvat diverse specialisaties om onze klanten optimaal van dienst te zijn.

Lees meer

TOMRA Connect

TOMRA biedt digitale oplossingen om het meeste uit de emballage-automaat te halen. Het portfolio bestaat uit vier categorieën die naar wens aan of uit te schakelen zijn.

Lees meer

Meer weten over backroom?