Tafel en rollenbaan

TOMRA ontwerpt, produceert en installeert verzameltafels en rollenbanen voor het afvoeren en opslaan van drankverpakkingen. Deze staan geïnstalleerd achter een ingebouwde emballage-automaat. Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, is elke installatie maatwerk.

Flessenverzameltafel recht achter emballage-automaat

Opstellingen

Flessenverzameltafel recht achter emballage-automaat

Verzameltafel recht

Verzameltafel

Verzameltafel voor opslag van de ingenomen flessen.

Rollenbaan

Rollenbaan voor transport en opslag van de ingenomen kratten.

Krattenrek

Krattenrek voor extra opslag van ingenomen kratten.

Verzameltafel haaks

Verzameltafel

Verzameltafel voor opslag van de ingenomen flessen.

Rollenbaan

Rollenbaan voor transport en opslag van ingenomen kratten.

Krattenrek

Krattenrek voor extra opslag van ingenomen kratten.

Flessenverzameltafel haaks rechts achter emballage-automaat

Backroom-uitbreidingen

TOMRA flessenlift achter emballage-automaat

Flessenlift

Een flessenlift sorteert ingenomen PET-flessen en laat deze automatisch in een big bag belanden. De automaat telt de ingenomen flessen, waardoor altijd het juiste aantal in de big bag belandt. Optioneel kan er een volmelder geplaatst worden die een melding geeft zodra de big bag vervangen dient te worden. Onderzoeksbureau Jurjen de Vries deed onderzoek naar de flessenlift en concludeerde dat de inzet van een flessenlift leidt tot een besparing op arbeidsuren van gemiddeld 18%.

Opvoerband

Beperkte ruimte, maar PET-flessen wel direct scheiden na inname? Een opvoerband laat flessen direct in een big bag belanden. De opvoerbanden zijn verkrijgbaar in een brede en smalle uitvoering. Bovendien wordt een opvoerband altijd op maat gemaakt. Hierdoor past deze oplossing in iedere backroom.

Medewerkers worden minder in hun werk gestoord doordat storingen als gevolg van omgevallen PET-flessen worden voorkomen. Bovendien kunnen zij sorteerwerk gepland uitvoeren.

TOMRA opvoerband achter emballage-automaat
TOMRA combitransporteur achter emballage-automaat

Combitransporteur

De combitransporteur biedt een oplossing voor winkels die extra opslagcapaciteit voor kratten willen, maar weinig ruimte hebben. Door de combitransporteur kan er direct naast de huidige rollenbaan nog een baan worden aangelegd. Hierdoor ontstaat twee keer zoveel opslagruimte onder de flessentafel.

Door de ingebouwde sensor beginnen de transportbanden pas te draaien wanneer er een krat langs de sensor komt. De banden stoppen automatisch wanneer de krat gepasseerd is.

Meer weten over backroom?