TOMRA Connect

De emballage-automaten zijn gekoppeld met het digitale platform TOMRA Connect. Onze maatwerk-oplossingen (API's) en digitale tools maken het mogelijk om efficiënter te werken en interactieve recyclingsessies te bieden.

API's

De API’s zorgen voor integratie van emballage-automaten in een digitaal ecosysteem. Bied consumenten een efficiënte, gemakkelijke en boeiende recyclingervaring.

TOMRA Digital Payout

Verbind emballage-automaten met een bestaande loyaliteitsapp. Dit zorgt ervoor dat consumenten hun statiegeld digitaal uitbetaald kunnen krijgen, in plaats van via een geprinte statiegeldbon.

TOMRA Consumer Session

Integreer recyclingdata van consumentensessies bij de automaat met bestaande software om real-time rapportages mogelijk te maken op één centrale locatie.

TOMRA Status

Ontvang real-time notificaties via bestaande software of apps. Zo zijn medewerkers direct op de hoogte als de automaat aandacht behoeft, bijvoorbeeld via een in-ear-oplossing waarbij statussen omgezet worden naar spraak.

TOMRA Volume per Supergroup

Verzamel data over inleveraantallen per ‘Supergroup’ om uitbetalingen te verifiëren bij de systeembeheerder en zeker te zijn dat de gedane uitbetalingen correct zijn.

TOMRA Developer Portal

De Developer Portal is erop gericht om TOMRA’s klanten eenvoudige en gestructureerde informatie over de API’s te geven, waardoor een efficiënte en naadloze integratie met het bestaande digitale ecosysteem mogelijk wordt. Inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord is vereist.

Digitale tools

Deze kant-en-klare tools van TOMRA bieden mogelijkheden op het vlak van beheer, fraudebescherming en marketing.

Rapportages

TOMRA biedt rapportages die inzicht geven in het gebruik en de status van de emballage-automaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om inzicht te krijgen in piekuren bij de automaat en of reinigingsbeurten daadwerkelijk en volledig uitgevoerd worden.

Donatie

Met een donatieprogramma kunnen klanten een deel van of het gehele statiegeldbedrag aan een goed doel doneren. Dit gebeurt direct via het beeldscherm van de emballage-automaat. De rapportage van donatiestanden maakt onderdeel uit van de geboden oplossing.

Couponing

Door een speciale coupon toe te voegen aan de statiegeldbon, kunt u consumenten een extra korting geven die gerelateerd is aan de recyclingactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een korting op huismerk frisdrank, wanneer een A-merk wordt ingeleverd.

Voucher Control

Integratie met het kassasysteem via Voucher Control zorgt voor directe validatie en uitbetaling van het statiegeld. Bonnen kunnen maar één keer worden gescand. Zo wordt fraude voorkomen en is er altijd sprake van een correcte uitbetaling.

Promotie

Het gebruik van een promotieprogramma maakt het mogelijk om video’s, afbeeldingen of animaties te tonen via het beeldscherm van de automaat. Denk bijvoorbeeld aan het tonen van actieproducten in de winkel, vlak voordat de consument de boodschappenronde start.

Notify+Assist

Met de Notify+Assist-app ontvangen medewerkers direct een notificatie op hun smartphone wanneer de automaat aandacht behoeft. Ook biedt de app inzichtelijke statistieken en begeleiding bij het oplossen van eventuele verstoringen.

Technische vereisten

TOMRA Connect is beschikbaar voor de meeste moderne automaten. Internettoegang op HTTP- en HTTPS-poorten (tcp 80 en 443) is vereist. Bestaan er twijfels over databeveiliging, privacy of een ander onderwerp? Laat het vooral weten. We helpen graag!

Databeveiliging

De data in TOMRA Connect is beveiligd met behulp van standaard encryptieprotocollen tijdens verzending van de emballage-automaat naar de TOMRA Connect servers.

Wanneer er een situatie voordoet waarbij de connectie met de automaat verloren gaat, worden de gegevens van de automaat opgeslagen en verzonden wanneer de connectie is hersteld, zonder verlies van data. TOMRA Connect biedt volledige data-isolatie en een scheiding in klantaccounts.

Bandbreedte

Voor bediening en bewaking van de automaat is een gemiddelde bandbreedte nodig (<20 Kbit/s gebaseerd op 2.500 ingeleverde items per dag). Voor volledige benutting van TOMRA Connect is een breedbandverbinding aanbevolen. Werkelijke eisen voor de bandbreedte zijn afhankelijk van het aantal media-uploads, het aantal automaten dat een connectie deelt en de uploadfrequentie. Neem contact op met TOMRA voor hulp bij het analyseren van de vereisten voor de persoonlijke situatie.

Meer weten over TOMRA Connect?