Expert Line voor tel- en distributiecentra

De Expert Line telt, sorteert en compacteert drankverpakkingen zoals PET-flessen, blik en glas. Compactie is het platmaken van drankverpakkingen door ze te doorboren en de lucht eruit te persen. De Expert Line is bedoeld voor hoge volumes waardoor het een geschikte oplossing is voor bijvoorbeeld telcentra en distributiecentra.

Expert Line installatie
Expert Line

Big bags met drankverpakkingen zijn te legen in de 'Singulator', een roterende schijf. Deze zorgt voor het oplijnen van de verpakkingen zodat ze door de herkenningseenheid worden geleid. Hierna volgt het sorteren en indien gewenst compacteren.

Kicker

Vloeiend

De sortering in de Expert Line werkt door middel van lucht of een zogeheten kicker. PET-flessen en blik worden door korte luchtstoten gesorteerd. Glas wordt met een kicker in de juiste container geleid.

EasyPac_bottle_small

Razendsnel

De Expert Line kan tot ruim 6.000 drankverpakkingen per uur innemen, sorteren en indien gewenst direct compacteren. Het is mogelijk om maximaal 16 sorteerbestemmingen te installeren.

TOMRA Flow Technology - OneRing

Unieke herkenning

Dankzij TOMRA Flow Technology™ herkent de Expert Line ingedeukte drankverpakkingen moeiteloos en zonder stops. De Expert Line biedt het hoogste niveau van snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Meer weten over de Expert Line?