TOMRA SmartBin: inname van herbruikbare statiegeldbekers

De TOMRA SmartBin is een ‘slimme afvalbak’ voor het innemen, opslaan en uitbetalen van herbruikbare statiegeldbekers. De uitbetaling van het statiegeld vindt plaats via Tikkie.

De SmartBin biedt een uitkomst aan bedrijven en evenementen, die vanaf dit jaar te maken hebben met de wettelijke verplichting om alternatieven te bieden voor single-use plastic.

Inname van herbruikbare statiegeldbekers

Herkenning via RFID

Uitbetaling via Tikkie

TOMRA SmartBin voor inname en uitbetaling van herbruikbare statiegeldbekers

Functionaliteiten

Inname van bekers

De SmartBin voorziet standaard in een vloeiende inname van herbruikbare kunststof-bekers. De bin kan 50 bekers per transactie verwerken.

Flexibele oplossing

De standaard-uitvoering van de SmartBin biedt een opslagcapaciteit van ongeveer 100 bekers. Optioneel is het mogelijk om het systeem in een andere behuizing te plaatsen.

Configuratie

De SmartBin is standaard uitgerust met herkenning via RFID. Optioneel is het mogelijk om de bin uit te rusten met een QR- of barcodelezer.

Online beheer

Wanneer de SmartBin verbinding heeft met internet, kan de service-organisatie van TOMRA de bin op afstand beheren. Ook is het mogelijk om digitale inname-rapportages te ontvangen.

Waarom de SmartBin?

TOMRA SmartBin op Horecava-beurs

Flexibele oplossing

De standaard SmartBin neemt een vloeroppervlakte in van 0,31m² en is volledig te bestickeren. Het is ook mogelijk om het systeem in te bouwen in bestaande bakken met andere afmetingen of deze te installeren door een muur.

TOMRA SmartBin in gebruik

Eenvoudig in gebruik

De bekers dienen voorzien te zijn van een RFID-chip. De bekers zijn op te waarderen met statiegeld via het opwaardeerstation. Het systeem in de SmartBin zorgt voor het afwaarderen van de beker en het uitbetalen van het statiegeld aan de consument.

TOMRA Connect gebruikers

Uitbetaling via Tikkie

De uitbetaling van het statiegeld verloopt snel en gemakkelijk via Tikkie. Voor consumenten zonder Tikkie (of met een buitenlandse IBAN) verloopt de uitbetaling via een webpagina. Meer informatie hierover vindt u op de website van Tikkie.

Service & onderhoud

TOMRA Service

Ervaar gemoedsrust dankzij de TOMRA Service. Onze service-organisatie omvat diverse specialisaties om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Zo hebben zij online toegang tot de SmartBin en kunnen locaties voorzien van digitale inname-rapportages.

Lees meer

Meer weten over de SmartBin?