Over TOMRA

Onze organisatie is al 50 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van emballage-automaten. Maar hierbij houdt het niet op.

Onze samenleving gebruikt meer grondstoffen dan er beschikbaar zijn. Er komt een moment dat de aarde uitgeput raakt. De visie van TOMRA is daarom: Leading the Resource Revolution. Wij willen vernieuwen hoe we onze grondstoffen verkrijgen, gebruiken en hergebruiken om zo te werken aan een duurzame samenleving.

TOMRA Groep

TOMRA is in 1972 begonnen met het ontwerpen, produceren en verkopen van automaten voor de inname van gebruikte drankverpakkingen. Tegenwoordig bieden wij geavanceerde inzamel- en sorteersystemen die bijdragen aan een optimaal gebruik van grondstoffen binnen de onderstaande vier gebieden.

In totaal heeft TOMRA meer dan 100.000 installaties in meer dan 80 markten wereldwijd en had in 2021 een totale omzet van ongeveer 10,9 miljard NOK. De TOMRA Groep heeft wereldwijd ongeveer 4.600 mensen in dienst en is genoteerd op de Oslo Stock Exchange. (OSE: TOM).

TOMRA Collection

TOMRA Collection

Met ongeveer 85.000 emballage-automaten in meer dan 60 markten, is TOMRA Collection wereldwijd dé leverancier van emballage-oplossingen. TOMRA biedt retailers en andere klanten een effectieve en efficiënte manier om lege flessen en blikjes in te zamelen, te sorteren en te verwerken. Zo faciliteren wij de inzameling van zo'n 46 miljard drankverpakkingen per jaar.

TOMRA Recycling

TOMRA Recycling

TOMRA Recycling heeft een pioniersrol vervuld in de automatisering van afvalsortering. De sorteersystemen voeren een uitgebreid scala aan sorteertaken uit en zijn in staat om verschillende soorten metalen en afval voor te bereiden en te sorteren voor materiaalrecycling of energieterugwinning. TOMRA Recycling heeft ongeveer 6.500 installaties in meer dan 40 markten.

TOMRA Food

TOMRA Food

TOMRA Food is een toonaangevende leverancier van optische sorteer- en verwerkingstechnologie voor de verse en bewerkte voedingsmiddelenindustrie. Met ongeveer 11.000 sorteerinstallaties wereldwijd, spelen onze voedselactiviteiten een belangrijke rol bij het optimaliseren van het gebruik, de veiligheid en de kwaliteit van voedsel in de wereld.

TOMRA Mining

TOMRA Mining

TOMRA Mining biedt een compleet productportfolio voor efficiënte materiaalscheiding in verschillende mineralen- en ertstoepassingen. Denk aan verwerking van industriële mineralen, diamant- en edelsteenterugwinning en metaalterugwinning. Met ongeveer 163 installaties wereldwijd helpt TOMRA Mining haar klanten om de mijnbouwactiviteiten te optimaliseren.

Voor meer informatie, bezoek www.tomra.com.

TOMRA Apeldoorn

TOMRA Collection Nederland

In 1983 openden wij onze deuren als de eerste dochteronderneming van het van oorsprong Noorse TOMRA Systems ASA. Inmiddels gebruiken tienduizenden klanten van alle supermarktorganisaties in Nederland onze systemen voor het inleveren van lege flessen en kratten. Onze emballage-automaten zijn echter ook te vinden bij diverse scholen, sportclubs en evenementen.

In Nederland hebben we een team van ongeveer 100 medewerkers. Ons kantoor is gevestigd in Apeldoorn.

Wil jij ons team komen versterken?

Meer weten over TOMRA?