OVER TOMRA

Onze organisatie is al 50 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van emballage-automaten. Maar hierbij houdt het niet op.

Onze samenleving gebruikt meer grondstoffen dan er beschikbaar zijn. Als we zo doorgaan, komt er een moment dat de aarde uitgeput raakt. De visie van TOMRA is daarom: Leading the Resource Revolution. Wij willen vernieuwen hoe we onze grondstoffen verkrijgen, gebruiken en hergebruiken om zo te werken aan een duurzame samenleving.

TOMRA GROEP

TOMRA Systems ASA is in 1972 begonnen met het ontwerpen, produceren en verkopen van automaten voor de inname van gebruikte drankverpakkingen. Gedurende ons bestaan is de TOMRA Groep sterk gegroeid en inmiddels beschikken wij over een breed assortiment producten voor het herkennen, sorteren, verzamelen en verwerken van verschillende materialen. Onze oplossingen zijn onder te verdelen in twee gebieden:

  • TOMRA Collection: emballage-inname en materiaalherwinning
  • TOMRA Sorting: recycling, mijnbouw en voedselverwerking

De TOMRA groep is genoteerd aan de Oslo Stock Exchange en is actief in meer dan 80 markten wereldwijd. In totaal zijn er ruim 2.500 personen werkzaam.

TOMRA NEDERLAND

In 1983 openden wij onze deuren als de eerste dochteronderneming van het van oorsprong Noorse TOMRA Systems ASA. Inmiddels gebruiken tienduizenden klanten van alle supermarktorganisaties in Nederland onze systemen voor het inleveren van lege flessen en kratten. Onze emballage-automaten zijn echter ook te vinden bij diverse scholen, sportclubs en evenementen.

Sinds 2005 zijn we leverancier van Orwak afval- en balenpersen. Deze worden gebruikt voor het compacteren van diverse afvalstromen. Dit leidt tot meer efficiëntie, kostenbesparingen en een verminderde impact op het milieu.

WERKEN BIJ TOMRA?