TOMRA kiosk-oplossingen

Creëer een recycling center met TOMRA kiosk-oplossingen. We bouwen een kiosk rondom de emballage-automaten, zodat deze in een buitenopstelling – zoals op een parkeerterrein – te plaatsen zijn.

TOMRA kiosk-oplossing

Een kiosk is te gebruiken voor de inname van statiegeldverpakkingen, maar ook voor statiegeldloze materialen zoals drankenkartons of zelfs shampooflessen. De conceptkeuze is afhankelijk van de locatie, het innamevolume en de specifieke behoeften. Onze adviseurs helpen graag bij het bepalen van de juiste oplossing.

TOMRA kiosk Eglantier Apeldoorn

TOMRA kiosk Eglantier (Nederland)

Deze kiosk stond geïnstalleerd bij winkelcentrum de Eglantier in Apeldoorn, als onderdeel van het Apeldoorn Rein-project.

 Via de automaat konden consumenten jarenlang kleine PET-flessen en blikjes zonder statiegeld inleveren. Achter de automaat stond een EasyPac geïnstalleerd, die de ingeleverde flessen en blikjes van elkaar scheidde en het materiaal compacteerde.

Consumenten selecteerden bij de automaat een bepaalde verenigingscode – bijvoorbeeld van een plaatselijke voetbalclub –  en kregen 5 cent per item, bestemd voor de clubkas.

TOMRA kiosk Boréal (Frankrijk)

Deze kiosk staat geïnstalleerd bij Carrefour Denain, als onderdeel van het Boréal-project.

Via de automaat kunnen consumenten al hun glazen verpakkingen inleveren, van flessen tot potjes. Consumenten ontvangen een incentive voor de items die zij inleveren. Na inname worden de verpakkingen gesorteerd in eenmalig en hervulbaar glas.

TOMRA kiosk Boreal Frankrijk
TOMRA kiosk Drancy Frankrijk

TOMRA kiosk Drancy (Frankrijk)

Deze kiosk met ondergrondse container staat geïnstalleerd bij sociale huurwoningen in Drancy.

Via de automaat kunnen bewoners van sociale huurwoningen hun drankverpakkingen inleveren. Bij de automaat identificeren zij zich met een code. Aan het einde van het jaar krijgen zij een korting op de huurlasten op basis van het aantal ingeleverde items.

De automaat sorteert en compacteert het materiaal en transporteert het vervolgens naar een ondergrondse container om de opslagruimte te vergroten.

TOMRA kiosk Réco (Frankrijk)

Réco, onderdeel van Suez, heeft diverse kiosken laten plaatsen bij supermarkten in Frankrijk voor de inname van kunststof verpakkingen.

Via de automaat kunnen consumenten hun kunststof verpakkingen inleveren. Op basis van de ingeleverde items ontvangen zij een kortingsbon die te besteden is in de supermarkt.

Iedere kiosk bestaat uit een automaat met daarachter een container voor de compactie van de verpakkingen.

TOMRA kiosk Réco Frankrijk
TOMRA kiosk Ica Kvantum Zweden

TOMRA kiosk Ica Kvantum (Zweden)

Ica Kwanvtum heeft een kiosk laten plaatsen voor de inname van statiegeldverpakkingen.

De kiosk bestaat uit een strak afgewerkte zeecontainer met daarin een een R1, T9 en MultiPac voor de inname en compactie van statiegeldverpakkingen.

De container is onder meer uitgerust met airconditioning, afvoer, water en elektriciteit.

TOMRA kiosk New South Wales (Australië)

Over de gehele regio New South Wales staan kiosken voor de inname van statiegeldverpakkingen.

Via de automaat kunnen consumenten hun lege PET-flessen en blikjes inleveren. Het statiegeld krijgen zij uitbetaald door zich bij de automaat te identificeren met de MyTOMRA-app. Hieraan is PayPal gekoppeld.

Iedere kiosk bestaat uit automaten met daarachter opslagcontainers waarin de verpakkingen worden gestort. Op het depot worden deze verder gesorteerd en gecompacteerd.

TOMRA kiosk New South Wales Australië

Meer weten over kiosk-oplossingen?