TOMRA S1 Rugged outdoor

Emballage-automaat voor buiten: de S1 Rugged

TOMRA lanceert de S1 Rugged: een vrijstaande emballage-automaat met ingebouwde compactie die bestand is tegen weersinvloeden en veeleisend gebruik. Door het robuuste ontwerp, de hoge opslagcapaciteit en de snelle inname van drankverpakkingen, is het een geschikte automaat voor plaatsing op bijvoorbeeld trein- en tankstations.

Overdekte buitenopstelling

TOMRA’s S1 Rugged is bestand tegen veeleisend gebruik en een verhoogde blootstelling aan weersinvloeden. Zo voldoet de automaat aan de productnormen voor waterbestendigheid en is het touchscreen zelfs in fel zonlicht goed af te lezen. De S1 Rugged beschikt standaard over één compactor en één opslagcontainer. De automaat is geschikt voor plaatsing in een overdekte buitenopstelling, waardoor het een ideale oplossing is voor bijvoorbeeld trein- en tankstations.

Snelle inname en hoge opslagcapaciteit

De S1 Rugged beschikt over de zogeheten TOMRA Flow Technology. Deze 360-graden cameraherkenningstechnologie zorgt ervoor dat drankverpakkingen snel worden herkend op vorm, barcode en indien gewenst zelfs op QR-code. Deze geavanceerde herkenningstechnologie leidt tot een snelle doorlooptijd bij de automaat en een verminderde kans op wachtrijen. De S1 Rugged compacteert drankverpakkingen direct na inname, wat leidt tot een hoge opslagcapaciteit. Hierdoor zijn er weinig ledigingen nodig en heeft de automaat een hoge uptime.

Uitbreiding statiegeld

Op 1 juli 2021 wordt het statiegeldsysteem uitgebreid met kleine PET-flessen. Vanaf dat moment dienen ook locaties zoals grote tankstations langs de snelweg en treinstations met een bemand verkooppunt deze drankverpakkingen in te nemen. “De S1 Rugged is speciaal ontwikkeld voor overdekte buitenlocaties waar veel doorloop is”, legt Mark Delwig, commercieel directeur van TOMRA Systems BV, uit. “Daarnaast is de automaat te koppelen aan TOMRA’s digitale producten, waardoor de automaat onder andere vanaf een afstand te monitoren is. Een waardevolle aanvulling voor locaties waar de automaat niet direct bij een bemand verkooppunt geïnstalleerd staat”.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.