Buitendienst

Interview met Rachid, Teamleider Onderhoud Support bij TOMRA

Begonnen als onderhoudsmonteur en doorgegroeid tot Teamleider Onderhoud Support; Rachid is al 17 jaar werkzaam op de service-afdeling van TOMRA en gaat nog steeds met veel plezier naar zijn werk. ‘’Sinds ik bij TOMRA werk voel ik mij écht gewaardeerd’’.

Bij TOMRA

‘’Zoals elke teamleider begin je onderaan de ladder en heb ik de mogelijkheid gekregen om door te groeien tot Teamleider Onderhoud Support. Op dit moment geef ik sturing aan het onderhoudsteam dat bestaat uit 11 collega’s. Ik ben het aanspreekpunt voor de jongens, voor zowel werk als privé, en ik bespreek dit waar nodig met mijn leidinggevende op kantoor.’’

Hoe ziet een werkdag bij TOMRA eruit?

‘’De teamleiders bij TOMRA zijn vrij van de planning. Dit betekent dat ik de vliegende keep ben. Ik ondersteun mijn collega’s waar mogelijk, bezoek projecten en beantwoord telefoontjes. Is er een technische vraag waar een monteur hulp bij nodig heeft, dan ben ik ’s middags of uiterlijk de volgende dag op locatie. Belt de planning mij omdat ze ondersteuning nodig hebben bij de installatie van een nieuwe flessenautomaat en ik heb daar tijd voor, dan doe ik dat met alle plezier.’’

Het leukste aan mijn werk:

‘’Is dat ik bij veel projecten kom, omdat ik flexibel ben qua werktijden en veel ervaring heb met andere functies binnen TOMRA en de daarbij behorende werkzaamheden. Een project wat mij te binnen schiet is een project van Aldi waarbij wij met een hele strakke planning alle 500 winkels binnen drie maanden hebben voorzien van nieuwe flessenautomaten. Gaaf om dit met z’n allen voor elkaar te krijgen!’’

Ik ben trots op

‘’Als wij weer een mooie klus met een goed eindresultaat hebben afgerond. Elke klant heeft zijn eigen wensen en geen enkele winkel of supermarkt heeft natuurlijk dezelfde afmetingen. Ik geniet ervan dat wij elke weer de flessenautomaten zo installeren dat deze precies in de hoek past waar de klant hem wil hebben. Bel TOMRA en ons team maakt het mogelijk.’’ 

Hoe is de sfeer binnen het team?

‘”De sfeer bij TOMRA is geweldig. Erg goed! We hebben een aparte teamchat, waarbij wij alles delen met elkaar, zowel zakelijk als privé. Iedereen is bij elkaar betrokken. Helaas hebben wij het afgelopen jaar geen bijeenkomsten met het team gehad vanwege corona, maar we proberen via de teamchat toch veel contact met elkaar te hebben.’’

 Waarin vind jij ontspanning?

‘’In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en twee prachtige dochters. Ik hou ook erg veel van klussen, ik ben namelijk een echte hobby timmerman. Ook op locatie bij de klant komt het nog wel eens voor dat ik een deur die piept of kraakt voor hen maak!’’

Werken bij TOMRA betekent voor mij:

‘’Vertrouwen en waardering. Ik zie mijzelf tot aan mijn pensioen hier werken. Dat denk ik écht!’’

Collega worden van Rachid? Bekijk onze actuele vacatures.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.