Greenup in gebruik

Petflesbeloningautomaat bij opruimactie De Wesenthorst

Op vrijdag 5 april maken leerlingen van het Almende College locatie Wesenthorst de dorpen Ulft en Gendringen schoon. Plastic flesjes vormen een aanzienlijk deel van het op te ruimen zwerfafval. Ze vullen ook de afvalbakken op het schoolplein en in de school. Daar heeft de Wesenthorst vanaf nu een creatieve oplossing voor: een TOMRA petflesbeloningsautomaat.

TOMRA flessenautomaat op het Almende College

TOMRA flessenautomaat op het Almende College

De automaat neemt net als in de supermarkt lege flessen in, met een groot verschil: de automaat neemt álle lege petflesjes, blikjes en drinkkartonnetjes in en geeft er geen statiegeld voor, maar tegoedbonnen voor iets leuks voor de leerling: een broodje gezond bijvoorbeeld, of een klein geldbedrag voor iets leuks voor de klas of voor de hele school.

Het is de eerste petflesbeloningsautomaat in Oost-Nederland. Over wat er precies op de tegoedbonnen komt te staan is nog overleg tussen de school, TOMRA (leverancier van flessenautomaten) en de gemeente Oude IJsselstreek.

Bron: Gemeente Oude IJsselstreek

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.