Helpdesk nodig?
Bel: +31 55 599 88
Mail: service@tomra.nl
WhatsApp: 06 - 15 52 98 48

TOMRA EMBALLAGE-INNAME

Emballage-automaten bieden een geautomatiseerde oplossing voor het innemen, sorteren en verwerken van gebruikte drankverpakkingen voor recycling of hergebruik. Vaak ontvangt de gebruiker een incentive voor het inleveren, bijvoorbeeld in de vorm van statiegeld, spaarsystemen of donatieprogramma's.

Emballage-automaten bieden een effectieve methode om waardevolle grondstoffen te hergebruiken en alledaagse recycling gemakkelijk te maken voor de consument.

Ieder jaar worden er wereldwijd 35 miljard drankverpakkingen ingenomen door onze automaten. Dankzij het statiegeldsysteem in Nederland wordt 95% van de grote PET-flessen ingezameld en kunnen deze hoogwaardig (bottle-to-bottle) worden gerecycled.

Voor niet-statiegeldproducten zijn andere inleverstimulansen mogelijk om te zorgen dat ze niet in het milieu of bij het restafval belanden. Hierbij valt te denken aan spaarsystemen, donatieprogramma’s en loterijprogramma’s.

T-9 in gebruik

Waarom een TOMRA automaat?

Wereldwijd marktleider

TOMRA is wereldwijd marktleider met ruim 75.000 installaties in meer dan 60 markten.

Anti-fraudebscherming

Gepatenteerde herkenningstechnologieën om statiegeldfraude te voorkomen.

7 dagen per week service

Wij beschikken over een uitgebreide service-organisatie die 7 dagen per week klaarstaat.

Laag energieverbruik

De ontwikkeling van automaten is gericht op een zo laag mogelijk energieverbruik.

Maatwerk

De keuze voor een oplossing  is afhankelijk van de omgeving. Elke TOMRA-installatie is maatwerk.

Alle kennis onder één dak

Nederlandse productspecialisten zijn beschikbaar voor complexere vraagstukken.

Het assortiment

Front-end

TOMRA's front-end emballage-automaten zijn modellen die door een muur geïnstalleerd worden. De automaat is gericht naar de gebruiker in de winkel en erachter is, in het magazijn van de winkel, een zogeheten backroom-installatie te vinden. De automaten zijn in veel uitvoeringen beschikbaar, zodat de oplossing altijd past bij de winkel en de persoonlijke wensen.

InPac™

Een InPac™ emballage-automaat biedt alle functionaliteit voor het innemen, sorteren en opslaan van lege drankverpakkingen in één geïntegreerd systeem. De automaten zijn zowel met als zonder compactie beschikbaar. Het is met de automaten in dit assortiment niet mogelijk om kratten in te nemen.

 

Backroom

De backroom is de installatie die achter een front-end emballage-automaat wordt geplaatst. De keuze voor de uiteindelijke modules van de backroom  is afhankelijk van de specifieke behoeften en de beschikbare ruimte bij de klant. Elke backroom-oplossing wordt geheel op maat gemaakt.

Uitbreidingen recyclepunt

Het recyclepunt in de winkel groeit steeds vaker uit van een enkele emballage-automaat tot een inzamelwand gericht op een optimale winkelervaring en gebruiksgemak voor de klant. Veelal wordt gekozen voor installatie van één of meerdere ECO-Walls met aanvullend eventueel nog een zogeheten Wash & Waste unit.

 

Overige inname-concepten

Mobiele inname

De ECO-Squad is een aanhangwagen met vier emballage-automaten voor drankverpakkingen met en zonder statiegeld. De ECO-Squad wordt bijvoorbeeld ingezet tijdens evenementen.

Greenup

De Greenup is een inname-concept voor PET-flesjes, blikjes en drankenkartons bij scholen en (sport)verenigingen. Gebruikers ontvangen een beloning, bijvoorbeeld in de vorm van spaarpunten.

Kiosk-inname

TOMRA's automaten kunnen ingebouwd worden in een op maat gemaakte kiosk voor plaatsing buiten. De kiosk kan gebruikt worden voor statiegeldproducten, maar inname van ander materiaal is ook mogelijk.

Software: TOMRA Connect

De emballage-automaten van TOMRA kunnen gekoppeld worden aan de software TOMRA Connect. Hiermee ontstaat geheel nieuwe functionaliteit op het vlak van beheer en statistieken. Maar niet alleen achter de schermen biedt de software toegevoegde waarde. Retailers kunnen op hun beurt de consument verrassen met interactieve mogelijkheden via het beeldscherm van de automaat.

TOMRA Connect

Meer weten over emballage-oplossingen?

Wilt u meer weten over onze emballage-oplossingen? Neem dan vooral contact met ons op. Eén van onze adviseurs helpt graag bij het in kaart brengen van behoeften en bepalen van de juiste oplossing.