Skip to content
Helpdesk nodig?
Bel: +31 55 599 88 88
Mail: service@tomra.nl
WhatsApp: 06 - 15 52 98 48

EMBALLAGE-AUTOMATEN

De innamesystemen van TOMRA bieden een efficiënte methode om waardevolle grondstoffen te hergebruiken en ‘alledaagse’ recycling gemakkelijk en interessant te maken voor de consument.

TOMRA is wereldwijd marktleider op het gebied van emballage-inname, met ruim 80.000 installaties in meer dan 60 markten wereldwijd.

Ieder jaar worden er wereldwijd 35 miljard drankverpakkingen ingenomen door onze automaten die zo geschikt zijn voor hergebruik of 'closed loop'-recycling. Dat wil zeggen dat je van een fles weer een nieuwe fles kunt maken. Dit vermindert de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen en zorgt ervoor dat er minder verpakkingen in onze straten, oceanen en stortplaatsen terechtkomen.

T-9 in gebruik

WAAROM TOMRA?

Wereldwijd marktleider

TOMRA is wereldwijd marktleider met ruim 80.000 installaties in meer dan 60 markten.

Uitgebreid keuzepakket

Uitgebreid assortiment emballage-automaten, digitale opties en dienstverlening.

Anti-fraudebescherming

Gepatenteerde herkenningstechnologieën om statiegeldfraude te voorkomen.

7 dagen per week service

Wij beschikken over een eigen uitgebreide service-organisatie die 7 dagen per week klaarstaat.

Innovatieve technologie

Technologie gericht op een efficiënte bedrijfsvoering en vermijden van wachttijden.

Laag energieverbruik

De ontwikkeling van automaten is gericht op een zo laag mogelijk energieverbruik.

Maatwerk

De keuze voor een oplossing is afhankelijk van de omgeving. Elke TOMRA-installatie is maatwerk.

Betrouwbare partner

Hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid van de automaten en backroom-installaties.

Alle kennis onder één dak

Nederlandse productspecialisten zijn beschikbaar voor complexe vraagstukken.

HET ASSORTIMENT

TOMRA biedt een breed aanbod aan oplossingen passend bij de kleinste buurtwinkel tot de grootste supermarkt. Het assortiment is opgedeeld in inbouw-automaten en vrijstaande automaten.  Achter een inbouw-automaat staat een zogeheten 'backroom'-installatie voor de afvoer en opslag van de ingenomen drankverpakkingen.

INBOUW

TOMRA's inbouw-automaten zijn modellen die door een muur geïnstalleerd worden. De automaat is gericht naar de gebruiker in de winkel en erachter is een flessen- en krattenafvoer te vinden voor de opslag van het ingenomen materiaal. De automaten zijn in veel uitvoeringen beschikbaar, zodat de oplossing altijd past bij de specifieke situatie in de winkel.

VRIJSTAAND

Een vrijstaande emballage-automaat biedt alle functionaliteit voor het innemen, sorteren en opslaan van lege drankverpakkingen in één geïntegreerd systeem. De automaten zijn zowel met als zonder compactie beschikbaar. Het is met de automaten in dit assortiment niet mogelijk om kratten in te nemen.

 

AFVOER

De flessen- en krattenafvoer is de installatie die achter een inbouw-automaat wordt geplaatst. De keuze voor de uiteindelijke modules is afhankelijk van de specifieke behoeften en de beschikbare ruimte bij de klant. Elke oplossing wordt geheel op maat gemaakt.

OVERIGE INNAME-CONCEPTEN

Emballage-automaten zijn niet alleen te vinden bij supermarkten. Ze kunnen ook op andere locaties een uitkomst bieden voor de inname van (drank)verpakkingen met en zonder statiegeld.

H-11 ReAct wrap
SCHOLEN EN SPORTCLUBS

DE GREENUP

De Greenup is een inname-concept voor PET-flesjes, blikjes en drankenkartons bij scholen en (sport)clubs. Gebruikers ontvangen een beloning voor het recyclen.

Kiosk Eglantier
GEMEENTEN EN ANDERE PARTIJEN

RECYCLING CENTER

TOMRA's automaten zijn in te bouwen in een op maat gemaakte kiosk, bijvoorbeeld voor plaatsing op een parkeerterrein. Ze zijn voor inname van allerlei verpakkingen te gebruiken.

MEER WETEN OVER EMBALLAGE-OPLOSSINGEN?

Scroll To Top