flessen achtergrond

Miljoenen winnen met je statiegeld flessen

Vanaf aanstaande vrijdag 8 juni 14.00 uur kunnen klanten bij de Albert Heijn aan de Strijpsestraat 137a in Eindhoven Staatsloten kopen vanuit een statiegeldautomaat. Re-Pay Systems Nederland BV uit Geldrop is de conceptbedenker en heeft samen met flesseninname-automaat-producent TOMRA een applicatie ontwikkeld voor bestaande emballage-automaten, waarbij klanten ervoor kunnen kiezen om hun statiegeld direct te gebruiken voor de aankoop van een voucher voor een 1/5 staatslot.

Zo’n Staatslot met kans op de jackpot kost € 3,- en de reguliere trekking van de Staatsloterij is elke 10de van de maand. Klanten kunnen meer 1/5 Staatsloten kiezen en eventueel bijbetalen als het statiegeldtegoed te laag is of het resttegoed contant uit laten betalen als het statiegeldtegoed hoger is dan het aangekochte lot.

Met deze innovatieve test hopen de initiatiefnemers op deze manier  in de toekomst aan loterijorganisaties een nieuw distributiemodel  te kunnen bieden. Daarnaast wordt supermarkt winkeliers de mogelijkheid geboden om hun emballage-automaten op een andere manier in te zetten. De test zal gedurende 3 tot 6 maanden uitgevoerd worden, beginnend met de Albert Heijn aan de Strijpsestraat 137a te Eindhoven. Het streven is om deze test in meerdere Albert Heijn winkels te laten plaatsvinden. Met het oog op de start van het EK voetbal van aanstaande weekend, zal de openingsaftrap van deze test aanstaande vrijdag 8 juni om 14.00 uur door oud-voetbal International Regi Blinker plaatsvinden in de Albert Heijn aan de Strijpsestraat 137a te Eindhoven.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.