René Hissink van Tomra Systems, Sander Gerrits van Warsteiner Benelux en Harold Ploegstra van Coop Supermarkten.

Statiegeldbon: korting op Warsteiner bij inleveren ander merk bier

Klanten van Coop Supermarkten ontvangen bij het inleveren van lege kratten bier wel een heel bijzondere statiegeldbon. Eén waarop 10% korting wordt gegeven op een krat Warsteiner Premium Pils van 24 flesjes. De actie loopt in eerste instantie tot 5 oktober.

De actie is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen de brouwerij Warsteiner, supermarktketen Coop en leverancier van de statiegeldautomaten TOMRA. René Hissink, operationeel directeur van TOMRA, is verheugd: “Wij zijn blij dat deze partijen de extra mogelijkheden van onze automaten benutten. Een emballage-automaat is zoveel meer dan alleen een machine die lege flessen inneemt. Het kan worden gebruikt als verlengstuk van marketingactiviteiten van de supermarkt en/of productleverancier. Het promoten van artikel X als je Y inlevert, is slechts één van de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook het beeldscherm gebruiken voor narrowcasting of een consument de mogelijkheid geven om statiegeld te doneren via de automaat. Dat laatste gebruikt Coop ook al erg goed”.

De kortingsbon van Warsteiner wordt op de statiegeldbon geprint en aan de kassa verrekend. Aan deze landelijke actie ging een zeer succesvolle testperiode van 10 weken vooraf, bij 5 verschillende Coop winkels.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.