T-70 Attractiepark Toverland

Statiegeldflessen recyclen bij Attractiepark Toverland

Bij Attractiepark Toverland is vanaf heden een statiegeldautomaat te vinden. Bezoekers kunnen hier hun lege plastic flesjes recyclen. Zo draagt men tijdens een dagje uit ook bij aan een schone, betoverende wereld. De statiegeldbon is in te leveren bij de horeca in het park.

Werking van de automaat

Wanneer bezoekers hun flesje inleveren via de TOMRA T-70 emballage-automaat, wordt deze direct herkend op vorm- en barcode. Wanneer het een statiegeldflesje betreft, genereert de automaat een bonnetje – net zoals in de supermarkt. De T-70 perst het flesje vervolgens direct samen met behulp van een zogeheten compactor die is ingebouwd in de automaat. Dit zorgt ervoor dat de automaat minder vaak geleegd hoeft te worden en dat er minder transportbewegingen nodig zijn.

Donatiebakken

Door het park verspreid zijn daarnaast 14 donatiebakken te vinden. Bezoekers kunnen hier hun lege flesje ingooien, zonder het statiegeld terug te krijgen. De opbrengst van de gedoneerde flesjes gaat naar een goed doel dat uitgekozen wordt door de medewerkers van Toverland. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Het Vergeten Kind.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.