EasyPac turnout

TOMRA lanceert nieuwe EasyPac

TOMRA lanceert vandaag de nieuwe EasyPac. Deze versie biedt meer gebruiksgemak aan het supermarktpersoneel dat dagelijks met emballage-inname te maken heeft. Zo is de nieuwe EasyPac nog eenvoudiger schoon te maken.

De EasyPac is een modulair backroomsysteem voor het sorteren, compacteren en afvoeren van flessen en blikjes met statiegeld. Consumenten leveren hun lege statiegeldverpakkingen in bij de emballage-automaat in de winkelruimte, terwijl erachter – in het magazijn – de rest van de installatie te vinden is. Op deze manier kunnen supermarkten optimaal gebruik maken van hun winkelruimte. De flexibiliteit van de EasyPac-modules maakt het bovendien mogelijk om het systeem in kleine ruimtes of in een haakse opstelling te plaatsen.

Efficiëntere en eenvoudigere afhandeling van emballage

Alle basismodules van de EasyPac – zoals opslagcontainers, bochten en tunnels – hebben een nieuw ontwerp gekregen. De verbeteringen zijn onder meer:

Voorbeeld van EasyPac installatie

Voorbeeld van EasyPac installatie

• Opslagcontainers: optische sensoren zijn vervangen door ultrasone sensoren. Deze zijn minder gevoelig voor vuil en vereisen dus minder onderhoud.
• Tunnels: tunnels in de modules zijn verwijderd en er zijn afdekkappen of panelen aangebracht. Zo zijn alleen de operationele delen die reiniging vereisen toegankelijk.
• Bochten: de nieuwe EasyPac beschikt over een grotere afdekkap in de bocht, waardoor het makkelijker is om hier schoon te maken. Onderaan de bocht zit nu ook een afvalbak die klein vuil opvangt. Het nieuwe, compacte ontwerpt zorgt er bovendien voor dat de bocht minder ruimte inneemt en er dus meer ruimte in het magazijn overblijft.
• En meer: De lekbak is vergroot om de interne onderdelen te beschermen en de losstaande sorteerunit is opnieuw ontworpen om de buitenkant gemakkelijker te kunnen reinigen.

TOMRA heeft ook verbeteringen aangebracht zodat de opslagcontainers en pallets sneller te verwijderen en terug te plaatsen zijn. Daarnaast zijn geribbelde oppervlakken verwijderd om de kans te verkleinen dat containers blijven steken. Minder geribbelde oppervlakken zorgen er bovendien voor dat het systeem makkelijker te reinigen is. Deze veranderingen betekenen minder onderhoud aan het emballagesysteem, zodat het winkelpersoneel zich nog sneller weer kan bezighouden met het helpen van winkelend publiek of andere kerntaken.

“Een schoner systeem presteert beter. Het is onze prioriteit om retailers en hun klanten een efficiënte en gebruiksvriendelijke recyclingervaring te bieden. We hebben nauw samengewerkt met onze retailklanten om hun ervaringen te horen met het onderhouden van de emballagesystemen. We hebben hun feedback dan ook meegenomen om het werk gemakkelijker en handiger te maken”, aldus Gudbrand Arnesen, Head of Product & Solution Management bij TOMRA.

Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken met TOMRA.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.