TOMRA CEO Stefan Ranstrand

Alle TOMRA-bedrijven samengebracht onder één merk

Apeldoorn, 16 februari 2012. Het management van TOMRA Systems, leverancier van emballage-automaten, heeft de strategische beslissing genomen om alle bedrijven binnen de TOMRA Groep samen te brengen onder één merk. De gehele TOMRA Groep is vanaf heden onderverdeeld in ‘TOMRA Collection Solutions’ en ‘TOMRA Sorting Solutions’. Onder ‘Collection Solutions’ vallen TOMRA (emballage-inname) en Orwak (compactie). Titech (recycling), CommodasUltrasort (mijnbouw) en Odenberg (voedsel) behoren tot ‘Sorting Solutions’.

Voorheen was TOMRA georganiseerd als een collectie van entiteiten die werkten onder verschillende merknamen. Nu is daar verandering in gebracht door de dochterondernemingen te verenigen onder één naam met een gemeenschappelijke missie en visie. De transformatie vindt plaats gedurende het jaar 2012.

“TOMRA’s doel is om sensorgebaseerde oplossingen te creëren voor optimaal gebruik van hulpbronnen. Zo maken wij duurzaamheid winstgevend. Parallel hieraan werken wij aan een cultuur die onze mensen inspireert en motiveert. Onze transformatie is een onderdeel daarvan”, aldus Stefan Ranstrand, TOMRA’s President en CEO.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.