Kinderen met flessen en blikjes

PLUS Jan Sterk schroeft statiegeld terug

De statiegeldactie van PLUS Jan Sterk is een groot succes. PLUS Jan Sterk was één van de eerste supermarkten in Nederland die een dergelijke actie opzette. Klanten krijgen een beloning van vijf cent voor ieder ingeleverd frisdrankblikje of klein flesje. De actie is door PLUS Jan Sterk opgezet om het zwerfvuil terug te dringen en om de blik en plasticstroom uit het huisvuil te houden. De actie is een ongekend succes. Dagelijks worden gemiddeld 5.000 blikjes of flesjes in de PLUS Recycleshop ingeleverd waarmee de doelstelling om zwerfvuil terug te dringen ruimschoots is gerealiseerd.

Intussen gebruiken verenigingen, kantines en bedrijven de actie door bijvoorbeeld grootschalig te verzamelen. PLUS Jan Sterk is heel blij met dit milieubewuste gedrag, maar dit is niet de oorspronkelijke bedoeling van de actie. Het ingeleverde blik en plastic wordt gerecycled.

De beloning wordt daarom per maandag 2 april verlaagd en dan wordt deze teruggebracht van vijf naar één cent per ingeleverd blikje of flesje. De mogelijkheid om uw lege frisdrank of bierblikjes en statiegeldvrije flesjes via de flessenautomaat in de PLUS Recycleshop in te blijven leveren blijft dus gehandhaafd en daarmee blijft de doelstelling, terugdringen van zwerfvuil en gescheiden vuilverwerking, bestaan.

Bron: dhr. Gerard Rutte, www.uwsupermarkt.nl

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.