TOMRA pand voorzijde

TOMRA een van de meest duurzame bedrijven ter wereld

TOMRA, leverancier van emballage-automaten, is uitgeroepen tot één van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Het recycling- en sorteerbedrijf behaalde de 39e plaats in de 2012 Global-100 lijst ‘Most Sustainable Corporations in the World’.

TOMRA creëert al veertig jaar diverse oplossingen voor (her)gebruik van hulpbronnen, door middel van sensortechnologie. Onbewust kent iedere Nederlander het bedrijf, omdat dagelijks tienduizenden klanten van alle supermarktorganisaties TOMRA’s systemen gebruiken voor het inleveren van lege flessen en kratten.

“Onze bijdrage aan een duurzame wereld is nu belangrijker dan ooit. Wereldwijd staan natuurlijke hulpbronnen onder druk. Het duurt tegenwoordig anderhalf jaar om te produceren wat we in één jaar consumeren. TOMRA’s doel is om sensor-gebaseerde oplossingen te creëren voor optimaal gebruik van hulpbronnen. Zo maken wij duurzaamheid winstgevend.”, aldus Stefan Ranstrand, TOMRA’s President en CEO.

De Global 100 is een project geïnitieerd door het Canadese Corporate Knights Inc. Het is de meest uitgebreide duurzaamheidsevaluatie ter wereld. Sinds 2005 wordt de ranking ieder jaar bekend gemaakt tijdens het World Economics Forum in Davos. De Deense farmaceut Novo Nordisk behaalde de eerste plaats.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.