Statiegeldbonnen inleveren

C1000 start ‘statiegeldactie’ voor blikjes en flesjes

De C1000-vestiging van supermarktondernemer en voetbalscheidsrechter Björn Kuipers in Oldenzaal geeft vanaf morgen ‘statiegeld’ voor lege blikjes en kleine plastic flessen. Per ingeleverde drankverpakking ontvangen klanten een korting van vijf cent op de boodschappen.

Door deze vergoeding probeert de supermarkt consumenten ertoe te bewegen de verpakkingen in te leveren bij hun speciale emballage-automaat, om zo hoogwaardige recycling te garanderen en zwerfafval te voorkomen.

Kuipers keek het idee af van de Jumbo in Eerbeek, die het systeem als eerste invoerde. Hier werd direct het bewijs geleverd dat de kleine vergoeding enorme innamehoeveelheden tot gevolg heeft. In een half jaar tijd werden er een half miljoen blikjes en flesjes ingenomen, met als resultaat dat het schoon is in Eerbeek en omgeving. Dezelfde spectaculaire resultaten werden bereikt bij de Plus in Gorinchem en de Coop in Vledder.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.