MultiPac container legen

TOMRA Systems wint de ‘Red Dot Design Award’ voor de MultiPac

Apeldoorn, 16 april 2012. TOMRA heeft de internationale ‘Red Dot Design Award’ gewonnen binnen de categorie productontwerp voor haar backroom-oplossing MultiPac. Dit systeem installeert men achter een emballage-automaat en resulteert erin dat de diverse ingenomen drankverpakkingen automatisch gescheiden en gecompacteerd worden.

“De award is een geweldige erkenning van TOMRA’s werk en het team dat betrokken was bij de ontwikkeling van dit systeem. De MultiPac is één van de meest innovatieve oplossingen die TOMRA Collection Solutions de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht. Door de focus op functionaliteit en intuïtieve gebruikswijze wordt de geautomatiseerde inname van drankverpakkingen revolutionair vereenvoudigd”, aldus Håkon Volldal, Senior VP TOMRA Collection Solutions.

Met meer dan 14.000 deelnemers uit ruim 70 landen, is de ‘Red Dot Design Award’ wereldwijd erkend als één van de hoogste onderscheidingen op het gebied van productontwerp. 30 internationale experts in de jury onderzochten en evalueerden elk individuele product. De jury beoordeelde de producten op basis van diverse criteria, waaronder de mate van innovativiteit, functionaliteit, duidelijkheid en milieuvriendelijkheid.

De initiatiefnemer en CEO van de design award, Professor Dr. Peter Zec, geeft het hoge kwaliteitsniveau van de competitie aan: “De meest gerenommeerde producten uit de branche werden niet enkel geconfronteerd met de zware competitie, maar ook het kritische oog van de jury. Met hun prestatie demonstreerden de winnaars niet enkel uitzonderlijk design, maar ook dat design een integraal onderdeel is van innovatieve oplossingen”.

 

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.