v.l.n.r. Remco Dijkstra, Ton Klumper, Ton te Kloese, Berry van Norel

Werkbezoek Remco Dijkstra (VVD) aan TOMRA Systems vanwege statiegeld

Vandaag bezocht Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) het bedrijf TOMRA Systems, voornamelijk bekend als leverancier van inname-apparatuur voor drankverpakkingen. De twee partijen gingen in gesprek over de infrastructuur van emballage-automaten en de situatie omtrent het statiegeld op de PET-flessen.

Eerder ondertekenden voormalig staatssecretaris Joop Atsma, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het verpakkende bedrijfsleven de nieuwe ‘Raamovereenkomst Verpakkingen’. Hierin wordt onder andere ingegaan op de toekomst van het statiegeld op de PET-flessen in Nederland. Hoewel de genoemde partijen hun handtekening hebben gezet, is het dossier zeker nog niet gesloten. Des te meer omdat er aan strenge voorwaarden moet worden voldaan voordat het statiegeld mag worden afgeschaft.

In de demoruimte van het bedrijf toonde TOMRA de uitgebreide mogelijkheden van de gehele infrastructuur van 4.200 automaten. Zo zijn de systemen eenvoudig geschikt te maken voor de inname en sortering van kleine PET-flessen, blikjes en drankenkartons. De heer Dijksta bleek zeer geïnteresseerd in TOMRA’s kennis en visie over het statiegeldsysteem om die informatie weer te kunnen gebruiken in toekomstige discussies.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.