Helpdesk nodig?
Bel: +31 55 599 88
Mail: service@tomra.nl
WhatsApp: 06 - 15 52 98 48

ORWAK AFVAL- EN BALENPERSEN

Het verminderen, hergebruiken en recyclen van afval is voor veel bedrijven een prioriteit geworden. Om afval efficiënt te verwerken en te besparen op transport- en ledigingskosten, zijn balenpersen een praktische oplossing.

Wat is een balenpers?

Balenpersen veranderen volumineus verpakkingsmateriaal in compacte balen. Ze zijn een aanwinst om bedrijfsafval eenvoudig te verzamelen, sorteren, op te slaan en af te voeren. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die gegenereerd wordt, zijn er verschillende persen beschikbaar. Er is altijd een ontwerp dat past bij de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Wat is een afvalpers?

Afvalpersen zijn bedoeld voor het compacteren van gemengd (rest)afval. Met een afvalpers verlaagt u het volume van afval en zorgt u voor een hygiënische verwerking, doordat het materiaal direct in een afvalzak samengeperst wordt. Voor elk bedrijf dat de hoeveelheid afval wil beperken en het milieu beschermen, is een afvalpers een interessante oplossing.

Geschikte materiaalsoorten

Karton & Papier

Alle vormen van karton en papier zijn geschikt voor compactie. Wanneer karton gecompacteerd wordt, verdwijnt de lucht en wordt het volume gereduceerd.

Plastic

Veel plastic afval komt voort uit krimpfolie en plastic zakken, zoals big bags. Plastic afval is erg geschikt voor compactie omdat het veel lucht bevat en daarom erg volumineus is.

Metalen

De Orwak persen zijn niet alleen geschikt voor zacht materiaal, maar kunnen zelfs metalen tot een perfecte baal persen. Denk hierbij aan voedsel-, drank- of verfblikken.

Restafval

Neemt uw restafval veel ruimte in beslag en zorgt het voor hogte kosten? Voor gemengd restafval kan een Orwak afvalpers gebruikt worden voor efficiënte verwerking.

De balenpers maakt het werk makkelijker en we zijn blij met de tijdsbesparing. De investering hebben we binnen 1 tot 1,5 jaar terug.

Kaspar Müül, Productie Engineer, ABB GA Products

De voordelen zijn overduidelijk. De interne logistiek is verbeterd en de transportkosten zijn lager dan voorheen.

Leon Loots, hoofd Inkoop & Logistiek, Media Logistics

Door afval te compacteren blijft de werkvloer opgeruimd en zijn er veel minder containerlegingen nodig.

Jaap Dorhout, productieleider, Jopen Bierbrouwerij

Gratis afvalscan of proefplaatsing?

Weten of een Orwak afval- of balenpers een uitkomst is voor uw organisatie? Meld dan hier aan voor een gratis afvalscan.
Eén van onze adviseurs komt langs om samen uw afvalstromen in kaart te brengen.