AFVAL- EN BALENPERSEN

Het gebruik van een afval- of balenpers kan veel voordelen met zich meebrengen. Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Vraag dan een gratis afvalscan aan.

WAT IS EEN BALENPERS?

Balenpersen veranderen volumineus verpakkingsmateriaal in compacte balen. Ze zijn een aanwinst om bedrijfsafval eenvoudig te verzamelen, sorteren, op te slaan en af te voeren. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die gegenereerd wordt, zijn er verschillende persen beschikbaar. Er is altijd een ontwerp dat past bij de specifieke behoeften van het bedrijf.

WAT IS EEN AFVALPERS?

Afvalpersen zijn bedoeld voor het compacteren van gemengd (rest)afval. Een afvalpers verlaagt het volume van afval en zorgt voor een hygiënische verwerking doordat het materiaal direct in een afvalzak samengeperst wordt. Voor elk bedrijf dat de hoeveelheid afval wil beperken en het milieu wil beschermen, is een afvalpers een interessante oplossing.

GESCHIKTE MATERIAALSOORTEN

Recyclingprocessen verbeteren begint met het scheiden van afvalstromen. Maar wat doe je met het gescheiden materiaal? Vaak is compacteren met een afval- of balenpers een effectieve oplossing. Hieronder staan de meest gecompacteerde materialen.

KARTON

Alle vormen van karton en papier zijn geschikt voor compactie. Wanneer karton gecompacteerd wordt, verdwijnt de lucht en wordt het volume gereduceerd.

PLASTIC

Veel plastic afval komt voort uit krimpfolie en plastic zakken, zoals big bags. Plastic afval is erg geschikt voor compactie omdat het veel lucht bevat en daarom erg volumineus is.

METALEN

De Orwak persen zijn niet alleen geschikt voor zacht materiaal, maar kunnen zelfs metalen tot een perfecte baal persen. Denk hierbij aan voedsel-, drank- of verfblikken.

RESTAFVAL

Neemt het restafval veel ruimte in beslag en zorgt het voor hoge kosten? Voor gemengd restafval kan een Orwak afvalpers gebruikt worden voor efficiënte verwerking.

DIT ZEGGEN ONZE KLANTEN

De Orwak persen hebben onze klanten al veel opgeleverd. Lees hier wat zij erover zeggen.

Audax logo

De voordelen zijn overduidelijk. De interne logistiek is verbeterd en de transportkosten zijn lager dan voorheen.

AUDAX
Leon Loots, Hoofd Inkoop & Logistiek
ABB logo

De balenpers maakt het werk makkelijker en we zijn blij met de tijdsbesparing. De investering hebben we binnen 1 tot 1,5 jaar terug.

ABB GA PRODUCTS
Kaspar Müül, Productie Engineer
Jopen brouwerij logo

Door het afval te compacteren blijft de werkvloer opgeruimd en zijn er veel minder containerlegingen nodig.

 

JOPEN BIERBROUWERIJ
Jaap Dorhout, Productieleider
Harold Schuurman Orwak adviseur afvalscan

BENIEUWD HOEVEEL U KUNT BESPAREN?

Vraag dan nu de gratis afvalscan aan. Eén van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.