GESCHIKTE AFVALTYPEN VOOR COMPACTIE

Recyclingprocessen verbeteren begint met het scheiden en compacteren van afvalstromen. De materialen die geschikt zijn voor compactie zijn niet beperkt tot de onderstaande lijst. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

1. KARTON

Karton komt in verschillende soorten en maten voor. Van hele of platgemaakte dozen tot versnipperd materiaal. Alle vormen van karton kunnen gecompacteerd worden in de Orwak persen. Doordat kartonafval veel lucht bevat, neemt het veel ruimte in beslag en hierdoor stijgen ook de transportkosten. Wanneer karton gecompacteerd wordt, verdwijnt alle lucht uit het karton en wordt het volume gereduceerd. Hierdoor is minder transport nodig en dalen de transportkosten automatisch mee.

Karton balenpers
Plastic balenpers

2. PLASTIC

Veel plastic afval komt voort uit krimpfolie en plastic zakken, zoals de big bags. Plastic afval is erg geschikt voor compactie. Plastic bevat namelijk veel lucht en is hierdoor erg volumineus. De Orwak Power persen hebben zelfs een speciale plastic functie. Deze type persen houden het plastic 5 minuten onder druk zodat alle lucht uit het plastic afval verdwijnt. Hierdoor ontstaan perfecte balen die onder druk worden gehouden met sterke bindlinten.

3. METALEN

De Orwak balenpersen zijn niet alleen geschikt voor zacht materiaal, maar kunnen zelfs metalen tot een perfecte baal persen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voedsel-, drank- of verfblikken. Metaal is een lastig materiaal om te compacteren, maar de Orwak balenpersen zijn ertoe in staat. Door de hoge perskracht en de kruislingse binding wordt er een perfecte baal gecreëerd.

Metalen blikjes balenpers
Restafval afvalpers

4. RESTAFVAL

Heeft u te maken met restafval dat veel ruimte in beslag neemt en zorgt voor onnodig hoge transportkosten? Zelfs voor gemengd restafval kan een Orwak pers gebruikt worden. Droog, semi-droog en organisch afval wordt effectief en hygiënisch gecompacteerd in een afvalzak die makkelijk te sluiten is. Het restafval neemt minder ruimte in beslag en ook de transportkosten worden teruggedrongen.

5. PAPIER

Papieren zakken, papiersnippers of simpelweg oud papier is vaak een hinderlijke afvalstroom. Het blijft vaak rondslingeren en zorgt voor een rommelige uitstraling van de werkvloer. De Orwak persen compacteren het papier tot een nette baal. Door de kruislingse binding van de baal blijft het papier netjes bij elkaar. Hierdoor is het niet alleen makkelijk te transporteren, maar het zorgt ook voor een nette werkomgeving.

Papier
Harold Schuurman Orwak adviseur afvalscan

BENIEUWD HOEVEEL U KUNT BESPAREN?

Vraag dan nu de gratis afvalscan aan. Eén van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.