ORWAK 3120 BALENPERS

De Orwak 3120 biedt ondanks zijn compacte ontwerp een indrukwekkende volumevermindering van karton en plastic, een baalgewicht tot 100 kg en een extra brede invoeropening van één meter. De Orwak 3120 heeft genoeg aan een regulier stopcontact en is zodoende overal te plaatsen.

BREDE INVOEROPENING

De extra brede invoeropening van de Orwak 3120 zorgt voor het gemakkelijk invoeren van het verpakkingsmateriaal.

AUTOSTART & MATERIAALKEUZE

Door de automatische startfunctie compacteert de pers het materiaal direct wanneer de deur gesloten wordt. De keuzeschakelaar maakt het mogelijk om te kiezen voor de compactie van karton of plastic.

Orwak 3120 balenpers

GERUISLOZE WERKING

Als gevolg van geavanceerde hydroliek produceert de pers weinig geluid. Dit houdt de werkomgeving aangenaam voor medewerkers en eventueel zelfs voor klanten.

AUTOMATISCH BAAL UITWERPEN

De balen zijn eenvoudig te hanteren doordat de pers de baal geautomatiseerd op een pallet kan uitwerpen. Zo is de baal makkelijk op een palletwagen te plaatsen.

Orwak Compact 3110 geïnstalleerd

MEER TIJD EN RUIMTE

Met een balenpers kunnen medewerkers het afval snel en bij de bron verwerken. Gecompacteerd materiaal neemt bovendien minder ruimte in dan stapels los afval en dankzij het geringe vloeroppervlak dat de pers inneemt, blijft er meer ruimte over.

Karton Orwak

KOSTENBESPARING

De Orwak 3120 zorgt niet alleen voor verlaging van de afval- en transportkosten, maar genereert ook een nieuwe bron van inkomsten. Karton, papier, plastic en metalen leveren direct geld op, als deze gecompacteerd aan de recycler worden aangeboden.

Orwak blaadjes

MILIEUWINST

Gecompacteerd verpakkingsafval kan goed gerecycled worden en er is minder transport nodig om het af te voeren, waardoor de benodigde CO2-uitstoot daalt. Om die reden zijn de Orwak afval- en balenpersen een aanvulling op het MVO-beleid van iedere organisatie.

GESCHIKTE MATERIAALSOORTEN

Papier

Karton
Snippers
Papieren zakken

Plastic

Krimpfolie
Plastic zakken
Plastic bindmateriaal

Metalen

Staalband

 

MEER WETEN OVER DE ORWAK 3120?