Coop Koetsier

Coop Koetsier heeft AED die 24/7 beschikbaar is voor de buurt – bron: persbericht Coop Supermarkten

Bron: Coop Supermarkten

Coop spaart samen met haar klanten voor AED’s, omdat er in nog lang niet alle woonwijken in Nederland voldoende beschikbaar zijn. Op 28 januari plaatste Coop Koetsier de AED, die gesponsord is door TOMRA, aan de buitenzijde van haar supermarkt in Oldemarkt.

 De praktijk leert dat de kans om te overleven met 50% wordt vergroot als er een AED binnen handbereik is. Het streven is dat uiterlijk eind 2020 alle 315 winkels zijn voorzien van een AED voor de buurt, om de veiligheid en leefbaarheid in en om Coop-winkels te verhogen.

“Bij Coop geloven we in de kracht van samen”, legt Marcel Koetsier, ondernemer Coop Koetsier, uit. “Daarom hebben we bewust gekozen voor een AED voor de buurt, die we plaatsen aan de buitenzijde van de winkel. Hij is namelijk van alle buurtbewoners, die er op deze manier dag en nacht bij kunnen. Ook buiten onze openingstijden!”

Sparen voor AED’s

Deze AED is beschikbaar gesteld door TOMRA. In de rest van het land spaart Coop samen met klanten voor AED’s door middel van statiegeldacties. Klanten kunnen door middel van een speciale knop op de emballage-automaten hun statiegeld doneren en Coop verdubbelt de opbrengst. De statiegeldautomaten worden geleverd door TOMRA. Door het sponsoren van deze AED, helpt TOMRA mee aan de leefbaarheid in de buurt van Coop Koetsier.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een schok.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.