TCS_MATERIAL_D_grayscale_small

Lege berm, volle portemonnee

Geld verdienen met zwerfafval én Stop Kindermisbruik steunen. Dat kan op zaterdag 12 november in Apeldoorn, tijdens een grootscheepse inzamelactie! Iedereen die lege flesjes en blikjes inlevert krijgt € 0,10 per verpakking, wat je direct op je eigen rekening kunt laten storten of kunt doneren aan Stop Kindermisbruik.

De inzamelactie is een initiatief van de gemeente Apeldoorn, afvalbeheerder Circulus en TOMRA Systems, leverancier van flessenautomaten. Het doel is om zwerfafval door drankverpakkingen terug te dringen. De drie partijen willen bovendien aantonen dat een kleine vergoeding, in de vorm van € 0,10 statiegeld, al genoeg is om tienduizenden verpakkingen in te zamelen. Zeker nu er binnen de politiek gesproken wordt over de afschaffing van statiegeld, willen de drie initiatiefnemers laten zien dat juist dit systeem de manier is om zwervende blikjes en flesjes te voorkomen.

Dus verzamel alvast al je lege flessen en blikjes en kom zaterdag 12 november ook naar de grote inzamelactie in Apeldoorn! De actie zal van 9.00 tot 16.00 uur plaatsvinden aan de Paramariboweg 77 in Apeldoorn.

 

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.