EasyPac_bottle_small

Inzamelactie 12 november

Inzamelactie Apeldoorn zwerafvalvrij. Wilt u geld verdienen met lege PET-flesjes en drankblikjes? Op 12 november 2011 van 9.00 tot 16.00 uur vindt op de Paramariboweg 77 in Apeldoorn een inzameling plaats, met behulp van de ECO-Squad. Voor elke ingeleverde verpakking krijgt u een vergoeding van 10 eurocent. Degenen die de meeste drankverpakkingen inleveren ontvangen zelfs een geldprijs, bovenop de vergoeding. De eerste prijs bedraagt 1.000 euro, de tweede prijs 500 euro en de derde prijs 250 euro. In principe kan iedereen meedoen: van particulieren tot scholen, clubs en verenigingen.

De actie is een samenwerking tussen de gemeente Apeldoorn, afvalbeheerder Circulus en TOMRA Systems, leverancier van flessenautomaten. Ons doel is om zwerfafval door drankverpakkingen terug te dringen. Wij willen bovendien aantonen dat een kleine vergoeding, in de vorm van 10 cent ‘statiegeld’, al genoeg is om duizenden verpakkingen in te zamelen. Zeker nu er binnen de politiek gesproken wordt over afschaffing van statiegeld, willen wij laten zien dat juist dit systeem de manier is om zwervende blikjes en flesjes te voorkomen.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.