TechnoDiscovery

TOMRA op recycling TechnoDiscovery

Op uitnodiging van TechnoDiscovery Apeldoorn plaatsten we een emballage-automaat bij het educatief onderwijscentrum tijdens de themaweken ‘recycling’. Het doel was om basisschoolkinderen op een speelse manier kennis te laten te maken met deze techniek.

Themaweek recycling
De kinderen konden lege flesjes en kratten inleveren bij de automaat en zien welke weg deze verpakkingen afleggen. Achter de automaat waren een flessentafel en rollenbaan geïnstalleerd waardoor er inzicht ontstond in de techniek in én achter de automaat. Na het inleveren kregen de kinderen een bonnetje dat ingeruild kon worden voor een gadget.

TechnoDiscovery
TechnoDiscovery is een onderwijscentrum dat samen met de gemeente Apeldoorn, diverse basisscholen, Pabo’s, technische bedrijven en het MBO korte lesprogramma’s over diverse thema’s opzet waarin techniek centraal staat. Zo leren kinderen op een praktische en speelse manier over techniek en alles wat hierbij komt kijken. Zo worden ze geïnformeerd –en mogelijk geënthousiasmeerd – over een latere loopbaan in deze richting.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.