1920_plastic-litter-on-beach-790483

TOMRA sluit zich aan bij alliantie tegen plastic afval

TOMRA heeft zich aangesloten bij de Alliance to End Plastic Waste, een nieuwe wereldwijde non-profit organisatie die € 1,35 miljard heeft vastgelegd voor oplossingen om plastic afval te elimineren.

De Alliance to End Plastic Waste werd in januari gelanceerd en bestaat uit bijna 40 leden van bedrijven die kunststof maken, gebruiken, verkopen, verwerken, verzamelen en recyclen; ook wel de waardeketen van kunststof genoemd. De alliantie werkt ook samen met de financiële gemeenschap, overheden en NGO’s die zich bezighouden met milieu- en economische ontwikkeling.

TOMRA, dat jaarlijks 40 miljard gebruikte drankcontainers verzamelt via emballage-automaten, voegt zich bij bestaande leden, waaronder wereldwijde consumentengoederen zoals P&G, PepsiCo en Henkel, plastic producenten zoals Dow en LyondellBasell en afvalbeheer bedrijven Suez en Veolia.

De totale verbintenis van € 1,35 miljard door leden zal de komende vijf jaar worden geïnvesteerd in projecten om oplossingen te ontwikkelen voor het minimaliseren en beheren van plastic afval en het bevorderen van gerecyclede kunststoffen om een ​​circulaire economie mogelijk te maken. Aandachtsgebieden voor de alliantie zijn infrastructuur, innovatie, onderwijs, betrokkenheid en opruimingsinspanningen.

TOMRA biedt inzamelingsoplossingen via emballage-automaten en materiaalterugwinning, evenals sorteeroplossingen voor de voedingsmiddelen-, recycling- en mijnindustrie. Deze krachtige combinatie van technologieën maakt het een van ‘s werelds meest geavanceerde aanbieders van sorteersystemen die werken op sensoren.

Voorzitter David Taylor verwelkomt TOMRA bij de alliantie en is tevens voorzitter, president en CEO van Procter & Gamble. “Dit is de meest uitgebreide, collectieve inspanning van onze tijd om de plaag van plastic afval in het milieu aan te pakken. We verwelkomen TOMRA van harte bij de alliantie”.

TOMRA president en CEO, Stefan Ranstrand, zei: “We voelen ons bevoorrecht om lid te worden van de Alliance to End Plastic Waste en geloven dat haar collectieve actie een katalysator zal zijn voor het elimineren van plasticvervuiling van onze planeet. We moeten de recyclingindustrie dringend transformeren door waarde te creëren uit afval”.

“Er is een echte impuls in de samenwerking tussen industrie en overheid, en we kijken ernaar uit om meer dan 45 jaar ervaring en kennis bij te dragen om de samenleving te helpen heroverwegen hoe we middelen gebruiken en hergebruiken in samenwerking met deze innovatieve alliantie”.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.