TOMRA emballage-inname

Marieke van der Werf (CDA) bezoekt TOMRA wegens discussie statiegeld

Apeldoorn, 23 augustus 2012. TOMRA ontvangt op dinsdag 28 augustus Kamerlid Marieke van der Werf (CDA), om samen in gesprek te gaan over de discussie die momenteel gaande is omtrent de eventuele afschaffing van statiegeld op de PET-flessen.

Ondanks het feit dat de huidige (demissionaire) regering akkoord ging met de afschaffing, toont het bezoek van Van der Werf aan dat het dossier voor haar nog niet gesloten is. Des te meer omdat volgens haar aan strenge voorwaarden moet worden voldaan en omdat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het akkoord dat voor ligt zelfs weigert te ondertekenen.

Volgens Van der Werf is de inzameling van PET-flessen belangrijk en zullen producenten steeds meer moeite doen om een schone stroom retour te krijgen. In dit kader zal TOMRA de diverse mogelijkheden van de bestaande infrastructuur van ruim 4.200 emballage-automaten tonen en zal er tevens gesproken worden over nieuwe ontwikkelingen en toepassingen.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.