Mike Velthuis aan het werk

Doorleren op de werkvloer: Mike behaalde zijn hbo-diploma bedrijfskunde

We feliciteren Mike Velthuis met het behalen van zijn diploma hbo-bedrijfskunde. Mike volgde de fulltime opleiding 4 jaar lang naast zijn baan bij TOMRA. Een zware opgave, maar met mooi resultaat.

Van assemblage naar projectmanager

In zijn 9 jaar bij TOMRA heeft Mike een flinke groei meegemaakt. In 2013 kwam hij binnen als assemblage-medewerker op de productieafdeling. Met cursussen als Elektrotechniek en Leidinggeven groeide hij door naar de functie van Supervisor Productie, Logistiek & Repair, waarna hij in 2018 zijn opleiding begon aan de HAN. “Toen ik bij TOMRA binnenkwam had ik al enorme motivatie om te laten zien dat ik het kon”, aldus Mike.

Mike’s motivatie hield stand en in 2020 behaalde hij zijn associate degree waarna hij doorgroeide naar de functie van projectmanager. “Als ik er zo op terug kijk, ben ik blij dat ik destijds de stap heb gezet om te beginnen. Ik heb getwijfeld omdat je weet dat de combinatie van werk en de opleiding zwaar gaat worden, maar toen ik eenmaal was begonnen wilde ik het ook afmaken. Ook omdat je deze kans niet zomaar krijgt”.

Na 4 jaar studeren behaalde Mike begin 2022 zijn bachelor’s degree. “Of er nog een opleiding voor mij inzit laat ik even in het midden. Voor nu geniet ik vooral van alle vrije tijd die ik terug heb. Maar collega’s zal ik het zeker aanraden.”

De voordelen van doorleren

TOMRA biedt voor alle medewerkers de mogelijkheid om een opleiding te volgen, of het nu gaat om een kantoor-, productie-, of servicefunctie. “Zie het als een win-win-win situatie. De werknemer gaat er persoonlijk op vooruit en krijgt nieuwe ideeën. Hier profiteren de collega’s weer van en uiteindelijk het hele bedrijf. Het maakt ons allemaal flexibel voor de toekomst”, aldus René Hissink, Algemeen Directeur bij TOMRA.

René heeft zelf ook ervaring met de combinatie van werk en leren. Hij heeft 8 jaar lang een opleiding gevolgd naast zijn werk bij TOMRA. “Het fijne is dat je alles wat je leert gelijk in de praktijk kan toepassen. Dit geeft echt een voordeel ten opzichte van voltijd studenten. Wel is het soms lastig om alles te combineren. Een studiemaatje die je verantwoordelijk en scherp houdt kan dan veel verschil maken”.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.