Emballageautomaat AGOVV Apeldoorn

Primeur AGOVV: eerste voetbalclub met emballage-automaat

Apeldoorn, 8 oktober 2012. AGOVV Apeldoorn heeft als eerste voetbalclub in Nederland een emballage-automaat geplaatst voor lege flesjes, blikjes en tetra pakjes. Met het inleveren van de drankverpakkingen kunnen supporters fanartikelen winnen. Het doel van de automaat is om zwerfafval tegen te gaan en hergebruik te bevorderen.

In samenwerking met hoofdsponsor TOMRA, leverancier van de inname-apparatuur, is besloten om een loterijprogramma aan de automaat te koppelen om het gebruik ervan interessant te maken. Zodra een drankverpakking is ingeleverd, geeft de automaat direct aan of men een prijs heeft gewonnen. Na afloop van de wedstrijd kunnen de prijzen – van een gesigneerde bal tot vrijkaartjes – bij de uitgang worden opgehaald.

“Voetbal is ontstaan in de wijken. Het is waardevol dat wij als betaald voetbalorganisatie een bijdrage kunnen leveren aan het schoonhouden van niet alleen het stadion, maar ook de buurt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft een belangrijke plek binnen de club, dus deze actie met onze hoofdsponsor sluit daar goed bij aan”, aldus een woordvoerder van AGOVV Apeldoorn.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.