Scholen in Heerlen doen mee aan afvalinzamelgame

Zeven middelbare scholen in Heerlen gaan zwerfafval inzamelen met speciale machines en een bijbehorende game. Dat heeft de ontwikkelaar van het spel Canny bekendgemaakt. Maandag 23 november gaat het project van start. Op de zeven scholen zitten in totaal 5.000 leerlingen.

De scholen krijgen speciale recyclemachines met daarop de game geïnstalleerd. Dit spel moet scholieren aansporen om afval in de machine te stoppen. Op het scherm van de machines staan highscores, die aangeven wie het meeste afval heeft weggegooid. Leerlingen kunnen via een bijbehorende webapplicatie eigen scores bekijken en een gamepersonage maken.

Canny moet studenten op een positieve manier leren om afval weg te gooien, aldus ontwikkelaar Bart Temme: “Met de game wordt goed gedrag constant beloond en kunnen we op een ludieke manier de afvalproblematiek bespreekbaar maken.”

Verder ontwikkelen
De ontwikkelaars zullen continu in de gaten houden hoe het spel wordt gespeeld, om Canny op basis hiervan verder te ontwikkelen. Zo willen de makers manieren vinden om de game leuker te maken.

De machines worden gemaakt door TOMRA, fabrikant van flessenautomaten, die al eerder vergelijkbare machines zonder games had staan op scholen.

Bron: NU.nl

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.