TOMRA Table Sorter

Sorteer glazen flessen automatisch met de TOMRA Table Sorter

TOMRA introduceert de Table Sorter, een uitbreiding op het portfolio aan backroom-oplossingen (de installatie achter een emballage-automaat). De Table Sorter maakt het mogelijk om verschillende flessen op de verzameltafel geautomatiseerd van elkaar te scheiden.

Werken met sorteergroepen

De TOMRA Table Sorter maakt gebruik van zogeheten ‘sorteergroepen’ die in de database van de emballage-automaat zijn in te stellen. Zo is het mogelijk om flessen op bijvoorbeeld kleur of merk van elkaar te scheiden. Het is mogelijk om één of meerdere sorters te installeren op een verzameltafel.

“Zeker wanneer je veel glazen flessen van een bepaald merk of een bepaalde kleur inneemt, kun je baat hebben bij de Table Sorter. We weten dat in de Randstad bijvoorbeeld veel Heineken gedronken wordt. Die flesjes kun je automatisch uitsorteren. En in de Achterhoek zou je dat met Grolsch kunnen doen”, aldus René de Hart, Senior Manager Production, Logistics en R&D bij TOMRA Collection Western & Southern Europe.

Het gebruik van de Table Sorter leidt tot een besparing op arbeidsuren. Het geautomatiseerd sorteren van de flessen kan daarnaast leiden tot een afname van verkeerde flessen in kratten als gevolg van menselijke fouten.

Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken met TOMRA.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.