Svaberg

TOMRA getroffen door cyberaanval

TOMRA is het doelwit geworden van een uitgebreide cyberaanval die rechtstreeks invloed heeft gehad op enkele van de datasystemen van ons bedrijf. De relevante autoriteiten zijn op de hoogte gebracht en alle beschikbare interne en externe middelen zijn ingezet om het incident te beheersen en te neutraliseren.

De aanval werd ontdekt in de ochtend van 16 juli en er werden onmiddellijk maatregelen genomen om deze te stoppen en de gevolgen te beperken. We hebben onmiddellijk enkele systemen losgekoppeld om de aanval te beheersen, wat van invloed is op onze digitale diensten voor de emballage-automaten. De automaten zijn veilig om te gebruiken voor winkels en consumenten, maar diensten die gekoppeld zijn aan ons digitale platform zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze belangrijkste focus ligt nu op het zo snel mogelijk weer operationeel maken van alle systemen.

TOMRA zal transparant blijven communiceren met al onze klanten en we zullen updates blijven verstrekken zodra we bevestigde informatie hebben om te delen. De meest recente informatie is altijd te vinden via de website van de TOMRA Groep.

Wanneer verdere informatie is gewenst, neem dan vooral contact met ons op.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.