flessen achtergrond

Statiegeldacties Geluk voor Puck

In navolging van de Spar Tax in Wemeldinge starten verschillende supermarkten statiegeldacties voor Puck. Het gaat om de Jumbo in Gorsel, Heerde, Lichtenvoorde, Haaksbergen en Goor. Verder hebben de C1000 in Raamdonksveer en de Spar in Sint-Maartensdijk het initiatief opgevolgd.

Geluk voor Puck
Voor de actie wordt een speciale donatieknop aan de emballage-automaat toegevoegd. Dit is een geschenk van flessenautomatenleverancier TOMRA Systems. Via deze knop krijgen bezoekers de mogelijkheid om hun statiegeld op lege flessen en kratten te doneren aan de stichting Geluk Voor Puck. Deze stichting is opgericht om geld in te zamelen voor Puck’s reis naar het Amerikaanse ziekenhuis. Hier is ongeveer 50.000 euro voor nodig.

Statiegelddonatie
Statiegelddonatie is een bekende inzamelmethode. De afgelopen jaren is er ruim 7 miljoen euro aan statiegeld gedoneerd aan meer dan 30 bekende goede doelen. Met een steeds verder terugtrekkende overheid wat betreft subsidies, vervullen de statiegeldacties zo een reële maatschappelijke functie.

 

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.