T-8-in-gebruik-1200x570

TOMRA introduceert de T-8 emballage-automaat

TOMRA lanceert vandaag de T-8, haar nieuwste emballage-automaat. Met de komst van de T-8 breidt TOMRA het portfolio van producten uit dat voorzien is van de gepatenteerde TOMRA Flow Technology, ’s werelds eerste 360-gradenherkenningsysteem in emballage-automaten. Met de komst van de T-8 maakt TOMRA de technologie die gebruikt wordt in de premium T-9 automaat beschikbaar voor winkels met lagere tot middelgrote innamevolumes.

“We beloofden dat de T-9 automaat met TOMRA Flow Technology de eerste zou zijn in een generatie nieuwe emballage-automaten en die generatie is nu beschikbaar”, licht René Hissink, algemeen directeur bij TOMRA Systems B.V. toe. “TOMRA kijkt continu naar de behoeften van retailers, consumenten en overheden om oplossingen te bieden voor uitdagingen die in markten over de hele wereld bestaan. Ons doel is om het optimale portfolio van inname-oplossingen te bieden en onze positie van marktleider waar te maken op het vlak van innovatie en het creëren van waarde en betrokkenheid voor iedereen die onderdeel is van het recyclingproces”.

TOMRA Flow Technology
TOMRA Flow Technology is ‘s werelds eerste 360-gradenherkenningssysteem dat is toegepast in emballage-automaten. Het is een verbonden systeem van camera’s en sensoren dat iedere ingeleverde en zelfs gedeukte fles zo snel scant op vorm en barcode, dat rotatie van de fles niet meer nodig is. Zo kunnen de drankverpakkingen sneller en in een doorlopende “flow” worden ingeleverd.

TOMRA’s aanpak gaat echter verder dan de basis van 360-gradenherkenning. De slimme anti-fraude eigenschappen bieden het hoogste niveau van precisie en veiligheid en beschermen daarmee de integriteit van het gehele recyclingsysteem. “In de praktijk houdt de anti-fraudebescherming in dat het bijvoorbeeld onmogelijk is om een fles aan een visdraadje terug te trekken en opnieuw in te leveren. Zelfs een draadje met de dikte van een hoofdhaar wordt opgemerkt door het systeem. Andere fraudepogingen, zoals het plakken van de barcode van een statiegeldfles op een andere verpakking, is zinloos”, aldus Harro Abbing, verantwoordelijke voor commerciële technologie bij TOMRA.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.