Jumbo Wiegmans Wash & Waste

TOMRA lanceert de Wash & Waste

TOMRA kondigt de introductie van de Wash & Waste aan, een wastafel en afvalbak in stijl van de emballage-automaat. Met de lancering van de Wash & Waste speelt TOMRA in op toenemende vraag uit de internationale markt om een optimale winkelervaring en gemak te bieden voor de recyclende consument. De eerste Wash & Waste in Nederland is geïnstalleerd bij Jumbo Wiegmans in Apeldoorn.

 TOMRA’s Wash & Waste komt voort uit de combinatie van twee trends binnen de retailomgeving: verantwoord omgaan met het milieu en het creëren van een optimale beleving in de fysieke winkel. Vanuit deze trend groeit het recyclepunt voor statiegeldflessen en –kratten in de winkel uit van een enkele emballage-automaat tot een complete inzamelwand gericht op het bevorderen van recycling. Tegelijkertijd biedt het gemak en een prettige winkelervaring voor de consument.

“Het komt uiteraard voor dat lege bierflesjes lekken in de plastic tas van de consument. Of dat je met een plakkerige fles frituurvet in de handen staat om deze te recyclen, bijvoorbeeld bij TOMRA’s ECO-Wall. Wat is er nu klantvriendelijker dan consumenten de mogelijkheid te bieden om direct de handen te wassen en zich van de vervuilde plastic tas te ontdoen”, aldus René de Hart, verantwoordelijke voor productie & logistiek bij TOMRA. De Wash & Waste biedt gemak en zorgt voor een professionele winkeluitstraling. “Ons doel is om continu extra waarde te creëren voor onze klanten. Zodoende gaan we graag op verzoeken uit de markt in. De Wash & Waste is hier het resultaat van”, besluit De Hart.

“We zijn altijd op zoek naar het bieden van dat stukje extra gemak en service richting onze klant”, stelt Jumbo-ondernemer Bas Wiegmans. “De Wash & Waste is hier een prachtig voorbeeld van. Zeker omdat klanten hier ook blikjes inleveren die vaak uit het zwerfafval komen, bieden we klanten graag de mogelijkheid om met een fris gevoel aan de boodschappenronde te beginnen”.

De Wash & Waste beschikt over een contactloze kraan en inbegrepen zeeppomp en handdoekjes. Onder de afvoer is een afvalbak te vinden. De Wash & Waste is uitgevoerd in de stijl van TOMRA’s nieuwste emballage-automaten, de T-9 premium automaat en de onlangs gelanceerde T-8. Het is bovendien mogelijk om de kleuren of print te leveren volgens de huisstijl van de winkel.

 

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.