Groepsfoto Ecorunners

TOMRA zwaait Ecorunners uit richting de Roparun

De Ecorunners uit Apeldoorn doen ook dit jaar mee aan de Roparun, de langste non-stop estafetterun ter wereld. De deelnemers leggen voor het goede doel 580 kilometer af vanaf Hamburg naar Rotterdam. Dit kan natuurlijk niet op lege maag gebeuren en daarom organiseerde hoofdsponsor TOMRA, leverancier van emballage-automaten, een ontbijt voor de deelnemers. Op het kantoor van TOMRA werden de deelnemers na het ontbijt uitgezwaaid.

Ecorunners
Sinds 2011 zetten de Ecorunners zich in voor het goede doel. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om het leven van mensen met kanker zo aangenaam mogelijk te maken. Het team bestaat uit 22 enthousiaste mensen ieder met een eigen rol. Naast de lopers en fietsers bestaat het team uit fysiotherapeuten, chauffeurs, kampbouwers en catering. Met hun unieke en duurzame ‘run-bike-run’-concept hebben ze niet alleen een extra uitdaging, maar doen ze ook hun naam eer aan. Ze maken tijdens de hele rit namelijk zo min mogelijk gebruik van de ondersteunende bus en dragen hierbij hun steentje bij aan het milieu.

Hoofdsponsor
TOMRA is sinds 2016 hoofdsponsor van de Ecorunners. “Een prachtig initiatief, een enorm enthousiast team en dat ook nog met een milieuvriendelijk randje. Dat steunen we graag waar we kunnen”, zegt René Hissink, algemeen directeur van TOMRA. “Naast de financiële sponsoring wilden we de deelnemers ook graag trakteren op een ontbijtje, zodat we samen de voorbereiding kunnen meemaken en we de deelnemers een hart onder de riem kunnen steken. We hebben het volste vertrouwen in het team en wensen hen erg veel succes”, aldus Hissink.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.