SULO kantoor

TOMRA Systems BV draagt balenpers-activiteiten Orwak over aan SULO

TOMRA Systems BV heeft vandaag bekendgemaakt dat de organisatie zijn balenpers-activiteiten onder de merknaam Orwak overdraagt aan SULO per 1 augustus 2022. Dit zijn TOMRA en SULO overeengekomen.

Orwak blijft zich richten op de productie, verkoop en service van afval- en balenpersen. TOMRA legt zich toe op de activiteiten op het gebied van emballage-inname, met speciale focus op nieuwe markten in Europa die kiezen voor het invoeren van een statiegeldsysteem.

Orwak heeft sinds de oprichting in 1978 een pioniersrol vervuld in de productie van afval- en balenpersen. Na verschillende eigenaren te hebben gehad tijdens de ontwikkelingsfase, werd het bedrijf in 2004 overgenomen door TOMRA. In de daaropvolgende jaren veranderde TOMRA van strategie, wat weinig ruimte liet voor de strategische plannen van Orwak. Daarom besloot TOMRA het bedrijf te verkopen aan San Sac, dat eigendom was van Accent Equity.

De Nederlandse vestiging, TOMRA Systems BV, bleef opereren als distributeur. Op 9 januari 2020 werd San Sac overgenomen door SULO, die haar wensen uitsprak om de activiteiten van Orwak in de Benelux zelf te gaan vervullen. Zo verstevigt SULO zijn positie in Nederland om naast de business van verkoop en service op onder meer 2-wiel containers, 4-wielcontainers, afvalbakken en ondergrondse systemen, ook de balenpersen in verkoop, verhuur en service te integreren.

Contactgegevens Sulo

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.