Greenup in gebruik

Ook voetballers gaan afval scheiden met de Greenup

Flesjes en blikjes die rondslingeren bij de voetbalclub of daar in de vuilniszak belanden. Het was trainer Hans van Arum (ex-Vitesse, ex-AGOVV) een doorn in het oog. Hij probeert clubs ertoe te bewegen dat ze het afval gaan scheiden.

Bij SDVB in Barneveld, waar Van Arum trainer is, staat sinds zaterdag een emballage-automaat voor PET-flesjes, blikjes en drankkartons. Dat betekent minder zwerfafval. De verpakkingen worden hergebruikt.

‘Op deze manier dragen de kinderen bij aan een schoner milieu, een duurzame wereld. Het mooie is dat ze ook prijzen kunnen winnen’, aldus Van Arum, die werkzaam is voor het Apeldoornse bedrijf TOMRA, dat de machines produceert. Als leden van SDVB verpakkingen inleveren, sparen ze punten voor hun team. Ze kunnen zo onder meer inloopshirts en een etentje verdienen.

Van Arum hoopt dat meer sportverenigingen en scholen volgen. ‘Ik heb vorige week op Varkenoord, bij Feyenoord, een gesprekje gevoerd. Dat is de beste jeugdopleiding van Nederland. Ja, het zou mooi zijn als de nieuwe Jordy Clasies er ook gebruik van gaan maken.’

Bron: Omroepgelderland.nl

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.