Drankverpakkingen inleveren bij R1 emballage-automaat

Drie nieuwe API’s voor data-integratie tussen emballage-automaten en digitale ecosystemen van retailers

TOMRA heeft drie nieuwe API’s gelanceerd waarmee retailers gegevens over consumentengedrag bij de emballage-automaat kunnen integreren in de bestaande digitale ecosystemen van de winkels. De nieuwe API’s – die onderdeel uitmaken van de TOMRA Collection Developer Portal – zorgen dat de werkzaamheden efficiënter kunnen worden uitgevoerd en maximaliseren de ‘return on investment’ van het automatenpark.

TOMRA Status API

Met de eerste API, TOMRA Status, kunnen retailers realtime meldingen ontvangen als de emballage-automaat aandacht behoeft. Deze meldingen – bijvoorbeeld over opslagcontainers die bijna vol zijn, bonrollen die moeten worden vervangen of automaten die in storing staan – vinden plaats op door de winkel uitgegeven systemen. Denk hierbij aan een ‘in-ear’-oplossing waarbij statussen worden omgezet naar spraak. Daarnaast biedt de API ondersteuning om storingen met emballage-automaten op te lossen, zodat de winkelmedewerkers snel verder kunnen met hun andere werkzaamheden. TOMRA Status maximaliseert zo de ‘uptime’ van emballage-automaten en stroomlijnt de werkzaamheden in de winkel.

TOMRA Consumer Sessions API

TOMRA Consumer Sessions biedt winkels toegang tot gegevens over recyclingtransacties van consumenten (dat wil zeggen het inleveren van lege drankverpakkingen en de uitbetaling van statiegeld aan de gebruiker). Elke consumentensessie wordt bijgehouden via een unieke ID voor meer transparantie en het voorkomen van mogelijke fraude. Alle gegevens van de transacties worden in de cloud opgeslagen en zijn beschikbaar voor realtime rapportages.

TOMRA Volume per Supergroup API

De derde nieuwe digitale tool, TOMRA Volume per Supergroup API, biedt retailers inzicht in het volume drankverpakkingen en het soort verpakking dat via de emballage-automaat wordt ingeleverd. Dit is met name handig voor het identificeren van verschillende statiegeldbedragen. De tool maakt het voor retailers mogelijk om statiegelduitbetalingen te verifiëren bij de systeembeheerder.

Aleksander Mortensen, Head of Commercial bij TOMRA Collection, legt uit: “TOMRA blijft zich inzetten om innovatieve digitale tools te ontwikkelen om het aanbod voor ​emballage-automaten voor retailers te verbeteren en ervoor te zorgen dat er in de winkel altijd kan worden gerecycled​. We zijn erg enthousiast over onze uitbreiding van de Developer Portal en de API’s. Hiermee kunnen retailers gegevens van emballage-automaten in hun eigen digitale ecosystemen opnemen om meer inzicht te krijgen en de gegevens te stroomlijnen voor een hogere effectiviteit en meer transparantie. We vergroten onze focus op API’s en in de toekomst zullen er meer API’s beschikbaar worden.”

Koeling aanvullen met blikjes

Developer Portal uitgebreid voor winkels

De TOMRA Developer Portal is vorig jaar gelanceerd. Deze maakt het mogelijk om digitale oplossingen te ontwikkelen door de emballage-automaten van TOMRA te integreren met de eigen IT-platforms van klanten voor een efficiënte en naadloze integratie in een wereld die blijft digitaliseren. Het Internet of Things (IoT)-platform van de automaat draagt elke dag een groot aantal transactiegegevens over. Door de toevoeging van API’s worden de gegevensmogelijkheden voor emballage-automaten uitgebreid.

De eerste API die in de Developer Portal werd gelanceerd, was de Digital Payout API, waarmee integratie van elektronische statiegelduitbetalingen mogelijk werd via de loyaliteitsprogramma’s of apps van winkels in plaats van uitbetaling via een papieren statiegeldbon. Deze API biedt daarom een handigere en milieuvriendelijkere recyclingervaring.

De nieuwe API’s van TOMRA worden gepresenteerd op EuroShop, de grootste handelsbeurs voor retailers ter wereld die plaatsvindt in Düsseldorf vanaf 26 februari tot en met 2 maart. De stand van TOMRA EuroShop bevindt zich in hal 7A, stand B07. Stuur een e-mail naar media.collection@tomra.com om een commerciële of mediabespreking te plannen.

Romy te Kloese

De auteur van dit artikel, Romy te Kloese, is sinds 2011 werkzaam bij TOMRA. Romy is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.